Bukkejakt 2020
Publisert 06.08.2020 10:02
Oppdatert 06.08.2020 11:15
Bukkejakt 2020

Mandag er det 10. august og bukkejakta starter. Mange gleder seg og det er observert bukker i alle soner i år.

For at alle skal få en god jaktopplevelse ønsker vi å oppfordre til følgende:

- Ta hensyn til hverandre: Ser du en jeger på, eller i umiddelbar nærhet til posten du hadde planlagt å bruke, trekk deg rolig tilbake og finn en alternativ post utenfor den andre jegerens skuddfelt.
Vurder å legge lapp i bilruta di om hvor du posterer. Det er også mange andre brukere av skogene vi jakter i. Vis hensyn og tenk sikker bakgrunn. Ingen jakt på innmark som er i tilknytning til jaktterrenget.

- Vurder å oppsøke mer avsidesliggende deler av jaktterrenget: Tradisjonelt er det høy tetthet av jegere i de veinære områdene rundt Langhus og Siggerud. Om du er villig til å gå 15-20 minutter inn terrenget f.eks. omkring Krokhol, er sjansen mye større for en rolig og uforstyrret jakt.

- Husk å melde ifra til rådyrkontakt øyeblikkelig etter felling på SMS. Ikke nøl med å kontakte ettersøksekvipasje om du er usikker på utfallet av et avfyrt skudd. Ettersøk: Vakttelefon: 930 65 425.

Ettersøksavtalen ligger som link på skijff.no. Husk nødvendig jaktdokumentasjon.

Tenk sikkerhet for deg selv og andre.

SKITT JAKT!

For Jaktutvalget: Frode Kvalvik

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.