JUBILEUMSBOKA FOR ULLENSAKER JFF.
Bjarne Jødahl
Publisert 12.03.2020 16:18
Oppdatert 12.03.2020 16:31
Ullensaker JFF er 100 år
JUBILEUMSBOKA FOR ULLENSAKER JFF.

​​​​​​Siden foreningen ble grunnlagt i 1920 og frem til i dag har det skjedd mye og dette har vi nå fått inn i bokform. Dette er blitt en flott historiebok som beskriver 100 års aktivitet i en forening som kan se tilbake på en stor påvirkning på viltstell, jakt etc. i Ullensaker kommune.
Lanseringen av boka vil fant sted torsdag 27. feb. klokken 12:30 i foajeen på Ullensaker Rådhus sammen med ordfører Eivind Jørgensen Schumacher.

Boka gir en fantastisk beskrivelse av hvordan og hvorfor foreningen ble startet og utviklet seg gjennom mellomkrigsårene og etter krigen. Det var flere fremtredende personligheter som den gang engasjerte seg i arbeidet da de innså at viltbestanden var fallende. De arbeidet i første rekke for å finne løsninger for å regulere jakta, men dette tok lang tid da mange måtte overbevises. Men tilslutt lykkes de veldig bra og både jegere og grunneiere ble etter hvert enig om hvordan dette skulle forvaltes.

Ullensaker Jeger og Fiskerforening med ca. 450 medlemmer driver i dag med leirdueskyting, opplæringsjakt, fiske, ungdomsarbeid, og forvaltning av jakt på småvilt og rådyr i Ullensaker kommunen.
Arbeidet med boka har tatt et par år og det gode resultatet er ført i pennen av vårt trofaste æresmedlem Jan Halvor Eriksen. Boken kan ses på som et kulturhistorisk dokument over en
100-årig utvikling i Ullensaker kommune.
Foreningen er han stor takk skyldig for å ha festet våre 100 år mellom to permer.

Boka kan kjøpes for kr. 150,- og er til salgs ved
Kløfta Bibliotek, Jessheim Bibliotek og ved vårt klubbhus på Ringbanen Gardermoen. 
Betal med Vipps til 572707 
(bla deg ned i menyen og merk av for 1 eks. og gå videre) 


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.