Jakt
Publisert 08.02.2016 16:48
Oppdatert 30.11.2017 20:53
Alle som skal utøve jakt i Norge må kunne dokumentere at de har nødvendig kompetanse ved å ha gjennomgått en opplæring og bestått jegereksamen.
Jakt
Jakt

​​​​​​​​​​

 
For å jakte småvilt i Norge må du være fylt 16 år. Likevel kan du som 14-16 åring bli med på opplæringsjakt.Du kan være med fra det året du fyller 14 år.  For å drive jakt på storvilt må du være 18 år, men du kan likevel være med på opplæringsjakt fra det året du fyller 16 år til du er 18 år, men må da ha avlagt jegerprøven og bestått skyteprøven for storviltjegere.
Alle som skal drive ordinær jakt må ha bestått jegerprøve og ha betalt den årlige jegeravgiften til staten. For å jakte storvilt skal det også avlegges en årlig skyteprøve. For jakt på hjort, elg og rådyr må du tilgang på ettersøkshund.
I de fleste tilfeller trenger du grunneiers tillatelse for å drive jakt. Det eneste unntaket er under jakt på sjø.
NJFF har utarbeidet utkast til leieavtaler som du/dere kan tilpasse og bruke dersom du eller ditt jaktlag ønsker å inngå leieavtaler om jakt.
Under jakta stilles det egne krav til våpen og ammunisjon, avhengig av hvilken jaktform du er ute på.
Derfor er det uhyre viktig at vi opprettholder jakta som en naturlig aktivitet for en stor andel av befolkningen, det tjener naturen på!
Alle som har løst jegeravgift plikter å rapportere hva de har felt av vilt i løpet av jaktåret. 

 
Rapporter NJFF-Aust-Agder:

 
Linker: 

 

 

 

 

 
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.