NJFF skuffet over uteblitt involvering i kystselkvoter
Publisert 17.12.2019 15:17
Oppdatert 17.12.2019 15:19
NJFF skuffet over uteblitt involvering i kystselkvoter
Kvotene på for jakt på kystsel vil snart komme, men i år er ikke NJFF tatt med i høringsrunden.

​​

​​Fiskeridirektoratet har i år valgt å ikke involvere NJFF som brukerorganisasjon i høring om kvotestørrelser for jakt på kystsel.

NJFF er overrasket og skuffet over dette valget, men registrerer at enkelte av våre fylkeslag har sendt egne innspill i samarbeid med fylkeskommunen som har ansvaret for kvotetildelingene i de ulike fylker.

-Det er påfallende at Fiskeridirektoratet velger å begrense involveringen i hvordan kystselbestandene skal forvaltes i en periode hvor det er sterkt fokus på rekrutteringssvikt i viktige fiskebestander langs deler av kysten, sier viltkonsulent i NJFF, Webjørn Svendsen. -NJFF har liten tro på at disse utfordringene kan løses gjennom å begrense interesseparter i å involvere seg i forvaltningsprosessene, sier Svendsen.

Jakt på kystsel

Fylkeskommunen har ansvar for kystseljakt, og ingen kan delta i jakt på kystsel uten tillatelse fra fylkeskommunen i det området jakta skal foregå. 

Jakttider

  • Havert: For havert kan det i områdene sør for Stad gis jaktbevilgning i perioden 1. februar – 30. september og i områdene nord for Stad i perioden 2. januar – 15. september.

  • Steinkobbe: For steinkobbe kan jaktbevilgning gis i perioden 2. januar – 30. april og 1. august – 30. september.

  • Ringsel og grønnlandssel: For ringsel og grønlandssel kan bevilgning bare gis i perioden 2. januar – 30. september.​

Les mer om jakt på kystsel på Fiskeridirektorates sider​


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.