Opplæringsjakt på elg 2016
Publisert 28.06.2016 10:15
Oppdatert 28.06.2016 10:15
Er du ny jeger? Eller ny på storviltjakt? Kunne du tenkt deg å være med på elgjakt? Da kan dette være kurs for deg!
Opplæringsjakt på elg 2016
Ann Kristin felte sin første elg på kurset i Tørberget i fjor

​​

NJFF-Hedmark arrangerer opplæringsjakt på elg på Statskog-terreng. Vi har et kurs for alle nybegynnere i Gravberget og et for bare jenter i Tørberget.

Dette er en ypperlig mulighet til å prøve seg som elgjeger under veiledning i trygge forhold og med erfarne jegere. Kursene inneholder både teori, skyting på skytebane og praktisk jakt.

Elgjaktkursene starter om morgenen 19. oktober, og avsluttes søndag 23. oktober (det vil være mulighet til å komme tirsdag kveld). Kursdeltagerne er med fem dager, og det stilles krav om deltakelse i teoridelen første dag. Før kurset vil du få tilsendt en minnepenn med informasjon om elgjakt som skal sees igjennom før opplæringsjakta starter.  

Overnatting vil skje i skogskoie. All mat er dekket gjennom kurset. Alle må regne med å ta del i noe matlaging, servering og oppvask. Bespisning vil være i koia eller ute i skogen.

Programmet vil grovt sett være teori første dag og praktisk jakt de neste dager. Første dag vil det også bli et opplegg på skytebanen. Du vil være jeger på jaktlaget. Dette er etablerte jaktlag med mange års erfaring fra elgjakt og de har lokal forankring. Du vil være med en erfaren fadder fra jaktlaget på post. Du vil oppleve både posteringsjakt og å få tilbud om å være med å gå med hund. 

Under jakt er det vanskelig å sette opp fast program med rammer for når ting vil skje, men normalt så vil det være ei økt fra morgenen til lunsj, og ei etter. Hvis det blir skutt elg går det selvfølgelig en del tid for å ta vare på viltet. Dere vil da få mulighet til å lære litt om slakting og flåing. Vi parterer ikke.

Høres dette interessant ut? Send oss en søknad, der du skriver litt om deg selv og din erfaring med skyting og jakt, samt hvor du ønsker å være med. Søknadsfrist 15. august! Bare ta kontakt med oss hvis du har spørsmål!

Kursavgiften er:

5 dagers jakt (over 25 år)                  kr 4200,-

5 dagers jakt (16-25 år)                     kr 2600,-

Tillegg for ankomst tirsdag kr. 300,-


Opplæringsjakt på elg - videregående kurs

Kurset stiller krav til tidligere å ha deltatt på "opplæringsjakt på elg - nybegynner eller jenter". Dette er et tilbud om 4 dagers praktisk jakt etter opplæringsjakta, for å styrke kompetansen for den nyetablerte elgjeger. Det stilles krav om at man  deltar sammen med øvrige jaktmedlemmer på etablert lag, uten egen veileder på post. Jaktlagets oppgaver utføres under veiledning, sammen med laget. Dette kurset går både i Gravberget og i Tørberget 20.-23. oktober. 

Kursavgift: 3200,- mat og jakt er inkludert i prisen.

Send en søknad til oss, innen 15. august!


Spørsmål angående søknad/betaling kan rettes til NJFF-Hedmark (Ada) på tlf. 62 42 51 81 eller e-post ada.bredalen@njff.no

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.