Det vanligste stykket å bruke til reinsdyrbiff er flatbiff, men også mørbrad, rundstek og medaljonger fra reinsdyrplommen kan stekes som biff. Mørheten er en fellesnevner.
Lite stekt: 53-55 °C Medium: 60 °C Medium pluss: 65-70 °C Gjennomstekt: 75 °C
Ingredienser4 personer:
Søtpotetmos: 800 gr søtpotet 2 ss smør 1 dl fløte 0.5 ts salt 0.5 ts pepper
Bakte rødløk:4 stk rødløk2 ss olivenolje1 ts salt1 ts pepper4 kvister frisk rosmarin
Rødvinssaus: 2 sjalottløk 1 ss olivenolje 5 dl rødvin 5 dl viltkraft 100 gr smør 0.5 ts salt 1 ts pepper
Reinsdyrbiff: 2 ss smør 800 gr reinsdyrbiff 1 ts salt 1 ts pepper
Sopp: 1 ss smør 250 gr sopp 0.5 ts pepper
Søtpotetpure:
Del smøret i terninger og rør det inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Sopp:
Del dine middager med #njffmat på Instagram.