Reinsdyrbiff med søtpotetmos
Publisert 26.09.2020 17:59
Oppdatert 26.09.2020 17:59
Reinsdyrbiff med søtpotetmos
Foto: Anine Gutubakken Byles
Reinsjakta er godt i gang og kanskje er kjøttet du har til mørning klart? Da anbefales en smakfull og saftig reinsdyrbiff med søtpotetmos, rødvinssaus og sopp. Fres gjerne noen skiver beter til også.

​​​​​​Det vanligste stykket å bruke til reinsdyrbiff er flatbiff, men også mørbrad, rundstek og medaljonger fra reinsdyrplommen kan stekes som biff. Mørheten er en fellesnevner 

Kjernetemperatur for reinsdyrbiff: 

Lite stekt: 53-55 °C 
Medium: 60 °C 
Medium pluss: 65-70 °C 
Gjennomstekt: 75 °C 

Oppskrift Reinsdyrbiff 

Ingredienser
4 personer:
 

Søtpotetmos: 
800 gr søtpotet 
2 ss smør 
1 dl fløte 
0.5 ts salt 
0.5 ts pepper 

Bakte rødløk:
4 stk rødløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
4 kvister frisk rosmarin​

Rødvinssaus: 
2 sjalottløk 
1 ss olivenolje 
5 dl rødvin 
5 dl viltkraft 
100 gr smør 
0.5 ts salt 
1 ts pepper 

Reinsdyrbiff: 
2 ss smør 
800 gr reinsdyrbiff 
1 ts salt 
1 ts pepper 

Sopp: 
1 ss smør 
250 gr sopp 
0.5 ts pepper ​

Slik gjør du:

Søtpotetpure: 

  1. Kok opp en kjele med vann. Skrell og del søtpotetene i små biter og ha dem over i det kokende vannet. La det koke til søtpotetene er myke, cirka 30 minutter. 
  2. Hell av kokevannet og tilsett smør og fløte. Kjør søtpoteten til en pure med en stavmikser il den er helt glatt og kremet. Smak til med salt og pepper. 
Bakte rødløk
  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader.
  2. Ta av det ytterste skallet på rødløken, og skjær av bunnene slik at løkene står stødig. Skjær et lite snitt på toppen av løkene og sett dem i en ildfast form. Ha olivenolje, salt og pepper på topp og legg noen rosmarinkvister rundt.
  3. Stekes på midterste rille i ca. 30 minutter, eller til rødløken er mør.

Rødvinssaus

  1. Finhakk sjalottløken. Varm opp en gryte med smør og fres løken til den er blank.  
  2. Tilsett rødvin og la det koke til væsken har redusert til ¼ del. Konsistensen skal være tykk. 
  3. Tilsett viltkraft og kok sausen ned til ca. halv mengde. Sil av sjalottløken. 
  4.  ​Del smøret i terninger og rør det inn i sausen. Smak til med salt og pepper. ​

Reinsdyrbiff
  1. Tørk reinsdyrbiffen godt og krydre dem med salt og pepper. 
  2. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Når smøret er nøttebrunt kan du ha i biffene. Fres dem i ca. 2 minutter på hver side slik at de får en fin stekeskorpeSteketiden kommer an på tykkelsen. 
  3. Om du har stekt store stykker kan du dele biffene i mindre skiver på ca. 2 cm. Tykkelse. 
  4. La kjøttet hvile før du eventuelt skjærer i det eller serverer det. 

Sopp: 

  1. Del soppen i fire. Varm opp en stekepanne med smør og fres soppen til den er gyllen. ​

Til alle oppskrifter​

Del dine middager med #njffmat på Instagram. ​


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.