Historisk NM-bronse til Gjerstad JFF: -Helt rått
Publisert 03.04.2019 17:26
Oppdatert 03.04.2019 17:26
Historisk NM-bronse til Gjerstad JFF: -Helt rått
Bronselaget: Marcus Langmyr, Terje Terjesen og Svein Jørund Githmark etter å ha tatt NM-bronse for lag på Løten. Foto: Privat
Marcus Langmyr, Terje Terjesen og Svein Jørund Githmark fikk revansj etter den sure opplevelsen i fjor.
​Etter to omskytinger om femte-, fjerde- og tredjeplassen kom trioen fra Gjerstad Jeger- og Fiskerforening seirende ut med bronse i lagkonkurransen i jaktfelt-NM på Løten søndag.

Marcus Langmyr, Terje Terjesen og Svein Jørund Githmark utgjør bronselaget ​til Gjerstad. Det er første gang at et lag fra Gjerstad tar medalje i lag-NM.

– Vanvittig gøy å ta bronse med laget. Helt rått, sier Langmyr.


Revansj fra i fjor
Langmyr er eneste gjersdøling på laget, og før NM i Åmli i fjor fikk han med seg arendalitten Terjesen og lillesanderen Githmark til Gjerstad for å kunne kjempe om medaljer i lag-NM, i tillegg til at Gjerstad JFF har et godt jaktfeltmiljø og Solem skytebane som brukes jevnlig av både Terjesen og Githmark.

Det endte med en sur fjerdeplass i fjor, og Gjerstad JFF-trioen følte seg snytt for edelt metall.

– Det var vanvittig surt at gullet i Åmli i fjor glapp på dommerfeil, så det var godt med revansj i år, sier Langmyr.

Vind og kneskjelv
Med bronsen i lagkonkurransen i boks skulle Langmyr skyte for individuell topplassering etter å ha åpnet NM med å skyte fullt hus torsdag, men med sterk vind og kneskjelv gjorde at han skjøt seg bort.

– Jeg er selvfølgelig veldig skuffet med finalen, men jeg hadde rett og slett ikke sjanse på stående i den vinden og med den kneskjelven, ser 24-åringen.

Totalt endte det med en 57. plass og 183 poeng for Marcus Langmyr. Terje Terjesen ble beste skytter fra Gjerstad med 22. plass og 192 poeng totalt. Espen Langmyr fra Gjerstad ble nummer 56 med 183 poeng.

Elleve GJFF-skyttere
Av de totalt 1044 deltakerne i NM på Løten var elleve av skytterne fra Gjerstad JFF. Svein Jørund Githmark ble nummer 122 med 144 poeng, mens Geir Emanuelsen fulgte på 144. plass med 142 poeng. På 201. plass havnet Jan Inge Langmyr med sine 139 poeng.

Åge Roar Christoffersen skjøt 138 poeng og ble nummer 242, mens Morten Seland kom på 278. plass med 136 poeng. Elin Ellingsvik Vegerstøl ble nummer 473 med 127 poeng. Martin Flaten skjøt 102 poeng og kom på 878. plass, mens Oddvar Flaten fulgte på 893. plass med 100 poeng.

Nils-Harald Huset (Værnes JSK) vant NM-gullet med 196 poeng. Ikke siden 2001 har en norgesmester vunnet med en så lav poengsum.

Tekst: Aust-Agder Blad - Ole Henrik Hansen, 31. mars 2019.


- Annonse -
Østre Agder Sparebank
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.