Mangårig leder og vårt æresmedlem - Åge Smestad, har gått bort
Publisert 25.07.2020 16:26
Oppdatert 26.07.2020 17:47
Mangårig leder og vårt æresmedlem - Åge Smestad, har gått bort
Vi fikk nylig det triste budskapet om at vårt æresmedlem, Åge Gunnar Finckenhagen Smestad og mangeårige leder i Gjerstad JFF har gått bort. Åge ble 98 år gammel. Han hadde sine siste år på Gjerstadheimen som han i sin periode som politiker var med på å bygge.
Åge var en kar som engasjerte seg lokalt i flere sammenhenger. Særlig etter at han avsluttet sin lange periode på jobb  i NSB, var han en viktig nøkkelperson både i ledelse og utvikling av Gjerstad Jeger- og Fiskerforening.

 

Han ville ha liv igjen i fiskevanna etter flere år med sur nedbør . I perioden 1973 – 1998 ble det kalket til sammen utrolige 3.536 tonn med kalk og skjellsand. Så utviklet han, bygde  og hadde ansvaret for vårt settefiskanlegg. Faktisk klekte han årlig ut flere tusen ørretyngel som ble satt ut i våre fiskevann. Nå er det liv igjen i våre vann og godt med fin fisk i flere vann. På gamle bilder ser vi Åge også aktivt opptatt med vedlikehold av vår hytte på Kabrettstea.

 

Åge stilte seg til disposisjon som leder av foreningen i hele tre perioder, tilsammen 20 år og sist i 1994, og hans innsats i vårt lags historie har vært imponerende. Mer om hans innsats sammen med andre i Gjerstad JFF  kan leses i historikken som ligger på vår nettside.

 

Vi takker hederskaren Åge Smestad for hans store engasjement i lokalmiljøet og særlig for han store innsats i Gjerstad Jeger- og Fiskerforening.

 
​​
Åge blir gravlagt i Gjerstad 4. august 2020 i stillhet med de nærmeste til stede.

 

Vi lyser fred over hans gode minne!


- Annonse -
Østre Agder Sparebank
A-Å Elektro AS
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.