Nybygg på Solem Skytebane med moderne teknologi
Publisert 31.07.2020 17:41
Oppdatert 31.07.2020 19:57
Nybygg på Solem Skytebane med moderne teknologi
Rolf Inge Haugholt og Jo Åsmund Sandåker på taket, hjulpet av Jarle Heiland med traktoren.
Nybygg på Solem Skytebane med moderne teknologi
Jo Åsmund Sandåker viser frem de nye duekortene.
Så er første nybygget med varmestue og garderobe ferdig utvendig. Som en ser på bildet mangler et vindu og dører. Innvendig gjenstår noe isolering / støydemping, elektroarbeider samt panel i varme rom.

​​Vi startet 4. mai med grøftet til trekkrør og har seinere hatt god framdrift. 

Gjenstående arbeid med lagerbygget og andre tekniske arbeider vil pågå utover høsten, sier Jostein Vestøl.

Leder av Jaktskytterutvalget, Jo Åsmund Sandåker og Rolf Inge Haugholt har begge gjort en stor innsats med dugnadsarbeid på grunnarbeid, betong og bygg.

Rolf Inge er via sitt firma Haughold Anleggsservice AS også ansvarlig for byggingen og byggeleder. Vi har hatt veldig stor nytte av hans og firmaets ressurser i ulike sammenhenger. Så nyter vi godt av friperioden til Jo Åsmund i Nordsjøen og hans gode snekkerkunnskaper og snekkerutstyr. Også andre har bidratt med dugnadsinnsats, maskiner og annet. Nå er det oppgaver som i noen grad andre vil ta fatt på.

Takk for god innsats til alle!

Etterlengtet bygg.

Det er et svært etterlengtet bygg som nå reiser seg på Solem skytebane. Mens rifleskytterne har kunnet drive med sin sport under tak, har hagleskytterne måttet friste tilværelsen under åpen himmel uansett vær. Årsaken til dette er at når vi startet byggingen av skytebanen var det stort sett bare riflemiljøet som var aktivt, sier Jo Åsmund.  Nå er det ganske mange hagleskyttere og trener på onsdagene. Flere blir det nok nå når skytterne kan stå under tak og vi får egen varmestue.

Duekortsystem innføres.

Foreningen har anskaffet et brukervennlig kortsystem på haglebanen som nå får overbygg. Dette fungerer slik at skytteren kjøper et «duekort». Det er et plastkort som fylles opp med det antall leirduer en kjøper i kortterminalen i sekretariatet.

Kortet tas med til banen og legges i kortleseren. Der trekkes duer av kortet når en skyter! Jo Åsmund ser fram til å ta systemet i bruk. Det vil forenkle både for skytterne og standplassleder.

Foreninger som har etablert dette systemet bruker mindre mannskap på treningskveldene og skytterne får et mye bedre tilbud.

Styret vurderer og fastsetter priser.  Nåværende priser er 100 kroner for kortet og normal pris for leirduene er mellom 1,25 – 2,- pr due.

 

Lokale bedrifter støttet oss.

Både Gjerstad Products og Østre Agder Sparebank har bidratt med midler til kjøp av duekortsystemet. Henholdsvis Tor Kjetilson Moe og Jan Birger Stebekk hadde tro på ideen og bidro hver med et viktig beløp til innkjøp.

Vi er svært takknemlige for bidragene fra begge!

Besøk fra Aust Agder JFF

Nylig hadde vi på Solem hyggelig besøk fra Aust Agder JFF. De serverte oss også kaffe og kake. Vi ga en omvisning og orientering om bygget mens de ventet på helikopter for blant annet transport av kalk opp til Karitjenn  Les mer og se bilder her.

Benytt deg allerede nå av hytta, Karibu – fin hytte og fin plass med fint vann i merket trase til Havrefjell Turlag mellom Uvdalen og Heiland

https://www.njff.no/fylkeslag/aust-agder/Sider/Ny-bat-og-45-tonn-kalkstein-i-Karitjenn.aspx

 

Gjerstad JFF
v/Styret


- Annonse -
Østre Agder Sparebank
A-Å Elektro AS
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.