Resultater fra jaktfeltstevne 1. mai
Publisert 01.05.2019 21:56
Oppdatert 02.05.2019 06:45
1. Mai har lange tradisjoner for jaktfeltskyting i Gjerstad. Nok en gang ble arrangementet gjennomført med strålende vær og mykje god skyting. Hele 190 skyttere tok turen til Solem i dag.
Resultater fra jaktfeltstevne 1. mai
Både Marius Sørensen (t.h) og Marcus Langmyr (t.v) leverte fullt hus og 150 poeng på dagens stevne på Solem.

Resultatene lot ikke vente på seg når Storfjellkarusellen skulle avgjøres med en spennende finale på Solem skytebane. Og våre beste skyttere fra regionen var på plass for å kjempe om den gjeve sammenlagttittelen. Her var selvsagt Gjerstadskyttere med i tetkampen helt til siste slutt. 

Men før finalen skulle avgjøres, så skulle 8. og siste stevne i Storfjellkarusellen gjennomføres. Flere jegere som også tok turen for å avlevere de obligatoriske 30 plikskuddene til skyteprøven, og en god trening inn mot høstens jaktsesong. 

I konkurransen skulle det vise seg at hele 6 skyttere fylte hele løypa og dermed 150 poeng. Hele to av disse var juniorer, der 15 årige Daniel Lavrantsen fra Froland JFF skulle stå helt på topp med 24 poeng i skille. Skillefiguren var en rådyrbukk på 190 meter!​​
Den andre junioren som fylte var Kaja Eriksen fra Sauherad, og første gang en junior jente fylte stien på Solem!​

Gjerstad skyttere som fremhevet seg var "som vanlig" Marcus Langmyr (A) og Terje Terjesen (A) som begge fikk 150 poeng.
Geir Emanuelsen (A), Jan Inge Langmyr (A) og Trond Mortensen (B) ikke langt bak på 146 poeng. 
Vår juniorer leverte veldig god skyting hvor Jon Martin Christensen (D2) fikk 144, Espen Dalen (D2) 131 poeng, Eskil Emanuelsen (D2) 123 poeng og Sindre Øya (D1) 128 poeng.

Blant våre jegere vant Kai Ausland klasse JB med 138 poeng foran Arndt Sverre Moland og Morten Åsheim med hhv. 138 og 136 poeng. 

Hildegunn Haslum tok andreplassen i klasse F med 117 poeng og Åge Roar Christoffersen tok andreplassen i klasse E1 med 140 poeng


Fullstending resultatoversikt finnes her: 

01.05.2019 Storfjellkarusellen Totalt

01.05.2019 Storfjellkarusellen Klassevis


Finale storfjellkarusellen

Etter stevnet var det duket for finalen i årets Storfjellkarusell. Her skulle det etterhvert vise seg å stå mellom tre skyttere, hvor Gjerstad JFF hadde to av dem. 

Inn i finalen var det vår egen Marcus Langmyr og superjunioren Daniel Lavrantsen som ledet med 598 poeng (av mulige 600!)
Like bak fulgte Terje Terjesen med 596. 
I finalen skjøt både Marcus og Daniel 46 poeng (5/4 - 5/4), mens Terje viste hvor sterk han har vært i år og toppet med prikkfriskyting i finalen. 50 poeng og sammmenlagtvinner av årets Storfjellkarusell. 

Gratulerer Terje!

Deretter måtte det hele to runder til med finaleskyting for å skille Marcus og Daniel, hvor det til slutt var vår mann som var sterkest og kunne ta andreplassen i årets Storfjellkarusell. Gratulerer Marcus! 

Gjerstad JFF vil likevel fremheve Daniel Lavrantens sin enorme fremgang denne sesongen. Beste junior under NM og ypper seg  godt mot våre kanoner allerede som 15 åring! Dette er en skytter vi vil høre mye om fremover. 

Sammenlagtliste etter 8 stevner

Sammenlagtvinner storfjellkarusellen 2019


Løpende Elg: 

Det ble også avholt stevne i løpende elg. 47 skyttere prøvde seg på denne krevende øvelsen, der en virkelig for respekt for skudd mot vilt i fart. For de som ikke har prøvd anbefales å holde igjen skuddet, det er ikke lett.

Her ble Leif Magne Saga stevnevinner med 99 poeng (av maksimalt 100 poeng) og 17 innertreff. Her fikk vår egen Kjetil Eskeland 3. plass med 99 poeng, men "bare" 13 innertreff. 

Fullsteding resultatliste på løpende elg finnes her: 

01.05.2019 Løpende Elg Totalt.pdf


- Annonse -
Østre Agder Sparebank
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.