Skyteprøven for storviltjegere gjennomføres som normalt i 2021
Publisert 20.02.2021 03:27
Oppdatert 20.02.2021 03:28
Skyteprøven for storviltjegere gjennomføres som normalt i 2021
Miljødirektoratet mener det i år vil være mulig å gjennomføre skyteprøven for storviltjegere. Fritaket fra 2020 videreføres ikke.


Velkommen til Solem skytebane, Gjerstadveien 2326  på onsdagene 9. juni -  22. september. Alle dager kl 1700 – 1900. Det er ikke skyting i juli. Følg ellers med i vår aktivitetskalender her på nettsiden vår eller på facebook siden vår. 

Her kan du både skyte inn ditt gevær, skyte de 2 seriene med 15 pliktskudd samt avlegge selve prøven med 5 skudd på dyrefigur. Ammunisjonssalg. Betaling med VIPS eller kort.

Vi har dyktige standplassledere som alle jobber gratis og gir  god hjelp til de som ønsker det. Både medlemmer i Gjerstad JFF  og ikke medlemmer er velkommen. 


FRA HJORTEVILT.NO

– Siden det er mange jegere som ikke har avlagt skyteprøven siden 2019, er det viktig at prøven nå blir gjennomført som normalt for å sikre dyrevelferden. Kravet gjeninnføres etter dialog med Norges jeger- og fiskerforbund og Det frivillige skyttervesen om saken, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Alle som skal delta på storviltjakt med rifle må avlegge skyteprøve for storviltjegere hvert jaktår. På grunn av situasjonen rundt Covid-19 ble det gitt fritak for skyteprøve for jaktåret 2020/2021, ved at bestått skyteprøve avlagt i jaktåret 2019/2020 fikk forlenget varighet.

Forrige jaktår kom nedstengningen like før skytesesongen skulle starte, situasjonen var mye mer uoversiktlig og det var behov for en rask avklaring rundt gjennomføringen av skyteprøven. I år har arrangører av skyteprøven god tid på seg til å legge til rette for en smittevernmessig trygg gjennomføring. Storviltjegerne vil også ha mulighet til å planlegge sesongen og dermed spre trykket på banene ut over sesongen.

Nytt fra i år er en endring i Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst som sier at skudd avlagt på terminfestede konkurranser i det kalenderåret jaktåret starter vil gjelde som obligatoriske skudd til skyteprøven. Dette betyr at jegere allerede nå vil kunne få registrert obligatoriske skudd til skyteprøven, noe som også er med på å senke trykket på banene i sommermånedene.

Se veiledning om skyteprøve på Miljødirektoratets nettsider

Om smittesituasjonen og eventuelle restriksjoner knyttet til denne tilsier at det ikke vil være mulig å gjennomføre skyteprøven i 2021, vil Miljødirektoratet gjøre en ny vurdering av kravet rundt påske.- Annonse -
A-Å Elektro AS
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.