Vellykket NM i leirdueskyting
Publisert 16.07.2019 18:06
Oppdatert 16.07.2019 18:13
Vellykket NM i leirdueskyting
Arkivbilde av Per Jørgen Eskeland.
​Årets NM ble vellykket gjennomført i Trøndelag, Nidaros ( Trondheim) og Levanger. Det ble medaljerush til våre naboer i Telemark.
​Gjerstad hadde i år kun èn deltager under NM-uka,  Per Jørgen Eskeland. Han  har deltatt i de fleste NM i hagleøvelsene de seinere årene og deltok nå i alle de tre NM-øvelsene: Compak Sporting i Nidaros, Jegertrap og Leirduesti i Levanger. Per Jørgen fikk en 5. plass i Leirduesti i veteranklassene. Det var plassen etter Lennart Skoglund, Kroken  som vi har fått tekst og bilder fra, se nedenfor. I veteranklassen var det 57 deltagere. De var  ei fattig due fra omskyting om gullet i veteranklassen.
 

Lennart nevner at det er et svært godt miljø foreningene imellom  når de er på slike arrangement. Skyttere fra Kroken, Gjerstad, Sannidal, Tørdal og Tvedestrand er som en stor familie. Alle følger med stor interesse med på hverandres prestasjoner på leirduebanen.


For tre uker siden deltok vår erfarne veteran, Per Jørgen også i NM Nordisk Jaktskyting i Løten og fikk en bronsemedalje i veteranklassen i tillegg til to grenmedaljer – Compak Sporting og Løpende elg. Plasseringen gjorde at Per Jørgen kvalifiserte seg til Nordisk Mesterskap som går på Svegeråsen i Sverige om to uker. Her deltar skyttere fra alle de Nordiske landene.


I slutten av august drar Gjerstad-skytteren også til VM Compak Sporting i Ungarn, sammen med de andre norske deltagerne.

 
VM i Ungarn setter punktum for konkurransesesongen for jaktskytterne for i år.


Jostein Vestøl

 


NM i leirdueskyting - 2 Gull, 4 Sølv og 3 Bronse til Telemark

Telemarkingene hevdet seg som vanlig meget sterkt under NM i leirdueskyting som gikk av stabelen i Trøndelag sist uke. Malene Nygaard fra Kroken JFF ble norgesmester i leirduesti for kvinner etter imponerende skyting, mens Skien JFF´s 3-mannslag tok gull i lagmesterskapet i jegertrap.

Først ute i NM-uka i Trøndelag var Torbjørn Nesland, Sindre B. Skoglund og Jostein Nesland på Kroken JFF´s 3-mannslag som sikra seg bronse i Compak sporting over 200 duer på skytteranlegget til Nidaros Sportsskyttere i Trondheim. Her merker vi oss også meget god skyting av Mathias Hagane Johnsen fra Kroken med sølv i yngste klasse. Så gikk turen videre til Levanger hvor NM i jegertrap og leirduesti ble arrangert. Som nevnt ble det gull til Skien JFF i lagmesterskapet i jegertrap, og det var Morten Valhovd Andersen, Frank Valhovd Andersen og Ole Johan Sæternes som representerte klubben med solid skyting. Her befesta telemarkingene rollen som det ledende fylket innen jegertrapskyting da Kroken JFF´s andrelag ved Øyvind Skoglund, Jostein Nesland og Torbjørn Nesland tok sølv, mens Kroken JFF´s tredjelag ved Sindre B. Skoglund, Jørn Harkjær og Ole Morten Aakre tok bronse. Individuelt ble det ingen medaljer i herrer senior, men Sindre B. Skoglund fra Kroken tok en sterk fjerdeplass i mesterskapet 98 treff av 100 mulige. Videre fulgte Jostein Nesland, Kroken, Morten Valhovd Andersen, Skien og Øyvind Skoglund, Kroken på de neste plassene.
 

God rekruttering

Det rekrutteres godt til leirduesporten blant kvinner og juniorer, og under mesterskapet i Levanger markerte de seg med bravur. Malene Nygaard, Kroken tok en suveren seier i kvinneklassen i leirduesti med 47 treff av 50 mulige, og var med det resultatet eneste av kvinne som klarte å ta seg til hovedfinalen. I tillegg tok Malene en flott tredjepremie i klasse F1 i jegertrap. Klubbvenninnene Heidi Cecilie Øverland og Hanne Dalen fulgte opp med å ta sølv og bronse i kvinneklassen i jegertrap. Heidi forsvarte dermed sølvet fra NM i Sannidal i fjor. Vi merker oss også en fin andrepremie til Mette Syvertsen fra Nome i klasse F. I junior ble det en flott sølvmedalje til Martin Røsaker fra Skien, som også sikra seg klasseseieren i D2. I samme klasse ble Tarjei Tellefsen Haugland fra Kroken nummer tre. I yngste juniorklasse(D1) sørga 13 år gamle Knut Olav Vrålstad fra Tørdal for nok en klasseseier til Telemark etter imponerende skyting. Knut Olav tapte omskyting om bronsemedaljen i junior, men dette er en kar vi nok kommer til å høre mer fra framover. Totalt var det 1024 deltagere på de tre norgesmesterskapene i leirdueskyting i Trøndelag.


Resultatliste på www.njff.no

 

Tekst av Lennart Skoglund

 


- Annonse -
Østre Agder Sparebank
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.