HYTTER
sde
Publisert 07.02.2016 19:13
Oppdatert 18.06.2020 14:36
HYTTER
Spennhytta ved Ynglesnuten
HYTTER
Steinbua i Finnebotn
​​​​​ 
 

Tuftehytta i Ynglesdalen

Østre Hol JFFs hytter: 


Pga Korona; se MEDLEMSINFO

Tilgang til hytter for medlemmer; se MEDLEMSINFO

Foreningen har 3 hytter i Ynglesdalen. Hyttene ligger midt i eit fantastisk område for fiske og friluftsliv. 

Hele området ligger innenfor Hallingskarvet Nasjonalpark.

 

 Har du med hund ?;
i så fall skal hunden alltid være under kontroll (i hht norsk lov!)
Det vi i praksis si at hunden skal være i bånd eller line, også når den "bare" skal lufte seg utenfor hytta; dvs; bikkja skal aldri være løs!
 

Tuftehytta, Steinbua i Finnebotn og Spennhytta ligger alle i Ynglesdalen, en stor fjelleiendom, med fine fiskevann, og flotte muligheter for friluftsliv.
Steinbua er utlagt på Inatur i fellesferien i juli, ellers forbeholdt​ medlemmer.
Tuftehytta er på Inatur, men er forbeholdt medl. m/jaktkort 10.-30/9.
Spennhytta er på Inatur. Er ikke forbeholdt medlemmer, som da må leie via Inatur.
Praksis vedr. forbehold for medlemmer kan bli endret.
 
Tuftehytta ved Tuftetjørne;
Tuftehytta ligger på vestsiden av Tuftetjern, ytterst i Ynglesdalen, og bare 15. min gange fra Strandavatn. Hytta har yttergang, soverom, kjøkken, stue og hems, er godt utstyrt, solcelleanlegg, gasskomfyr, og har 6-8 sengeplasser. Er godt egnet til helårsbruk.
Ved hytta ligger båt du kan låne til fiske. Garnfiske etter avtale med utleier.
Tuftehytta er lettest tilgjengelig med båt over Strandavatn. Båt m/påhengsmotor er inkludert i leie. Nærmere info er nødvendig.
Alternativt kan det leies båskyss ved Storestølen Fjellstugu;           
tlf. 320 90 400. Husk å bestille skyss gjerne 2 dager i forkant.

Eller du kan gå DNT-slepa fra Raggsteindalen opp Sledaskardet til toppen av lia. Der tar du av i nord-vestlig retning over fjellet, til du kommer til en vardet sti ned til vassdraget og hytta, totalt et par timers gange.
 plakat-hjside-Tuftehytta.doc

Steinbua i Finnebotn;
Steinbua er en gammel stølsbu som var ferdigrestaurert i 1990. Bua ligger på sør-øst siden av Finnebotntjørne, innerst i selve Ynglesdalen. Bua har særegen atmosfære, består av et stort rom, er bra utstyrt, har solcelleanlegg, og 3-4 sengeplasser. Er egnet til bruk fra mai til oktober.
Nede ved naustet ligger båt du kan låne til fiske. Garnfiske etter avtale med utleier.​​​
Steinbua er lettest tilgjengelig ved å følge DNT-slepa opp Sledaskardet fra Raggsteindalen. Ved Syningshovda tar du av sti mot vest og følger denne fram til Finnebotn, ca. 1,5 times gange.
plakat-hjside-Steinbua Finnebotn.doc

Spennhytta ved Ynglesnuten;
Spennhytta er en ombygd anleggsbrakke som ble satt opp i forbindelse med Oslo Energi’s vindmålinger i oppstarten for Holsreguleringen (derav navnet).
Hytta ligger (svært) høyt og fritt, 1300 moh, på nordsiden av østre Skarvåntjern, med flott utsikt over Ynglesvatn og Ynglesdalen. Spennhytta har gang, stue og kjøkken, er bra utstyrt, solcelleanlegg, og har 4 sengeplasser. Er egnet til helårsbruk.

Hytta ligger i et fantastisk turterreng og godt sporsfiskeområde. Dersom du trenger ekstra frisk luft, er det bare en times gange opp til Ynglesnuten, 1572 moh, herfra ser du det meste.

Adkomst til Spennhytta skjer via Sandbekken nede ved fv 50 i Vierbotn. Herfra er det ca. 1,5 times gange; etter først god sti opp lia, så flatt forbi Såteggtjørnan og inn på DNT-slepa, for så å følge denne 500 m nordover. Så tar du av til høyre, innunder høyde 1358, og østover bort til hytta.

Ta kontakt på linken under for informasjon om priser og bestilling.

Hytter kan bestilles på https://www.inatur.no/hytte/5317041ee4b0192ae1a276d9/hallingskarvet-nasjonalpark-tuftehytta-ostre-hol-jff

Leder i hytteutvalg: Eivind Endrestøl  tlf: 480 64 791

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.