Småviltjakt
Publisert 08.02.2016 17:20
Oppdatert 07.03.2016 15:55
Jaktkortsalget startet 1.august på Finnmarkseiendommen. Før du kjøper jaktkort må statlig jegeravgift være betalt. Aktivering av jaktkort og fangstrapportering er pliktig. Jegere må sette seg inn i vilkår for jakt som er beskrevet i småviltbrosjyren.

Småviltjakt på Finnmarkseiendommen er delt inn i 131 jaktfelt, der jegerne på forhånd skal registrere hvor de skal jakte. Fangstrapportering skjer også på jaktfeltnivå. Dette skal sikre en kunnskapsbasert og bærekraftig forvaltning av småviltet.

I jaktsesongen 2013/14 var det 5000 småviltjegere i Finnmark med høyest jakttrykk * (*antall jegere pr kvadratkilometer) i Hasvik kommune på Sørøya

Når jaktkortet ditt er aktivert i et jaktfelt, er kortet også gyldig i resten av kommunen (kommunekort) eller på hele Finnmarkseiendommen (fylkeskort). Dagskort og ukekort er gyldig på hele Finnmarkseiendommen.

FeFo har innført reguleringer for å sikre en bærekraftig forvaltning av småviltet i det enkelte jaktfelt. De nye reguleringer innebærer begrensinger i adgangen for tilreisende på de mest populære jaktfeltene. Bosatte i Finnmark har adgang til jakt i alle jaktfelt hele jaktsesongen.  Enkeltarter kan få innkortet jakttid og det kan opprettes lokale fredningsområder ved behov.


Les mer på FeFo sine nettsider
- Annonse -
Pasvik Folkehøgskole
Øytun folkehøgskole
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.