Tips til 10 turområder
Publisert 01.04.2020 11:45
Oppdatert 03.04.2020 12:20
Tips til 10 turområder
Tagg gjerne bildene dine med #NJFF og #NaturenErÅpen på Instagram.
Vil du ha tips til 10 turområder i ditt fylke? Her får du turer og aktiviteter som passer for både store og små, gammel som ung!
 1. ​Sør-Varanger kommune - Kirkenes
 2. Sandnesdalen: Fin skitur i oppkjørt løype fra Kirkegården ved Sandnes til Sandneslangvannet. Ca 10 km i variert og fin natur.
 3. Sandnesfjellet: Med fjellski kan du følge scooterløypa fra Telegrafdalen opp på fjellet i åpent høyfjellsterreng. Løypa går over flere fine fiskevann, og hvis du tar med isbor og fiskeutstyr kan du kanskje sikre middagen?
  Appelsinsteinen ved Kirkenes: Start fra Langøra. Sentrumsnær lavterskeltur! Det er oppkjørt bunn slik at man kan gå til fots. Ski eller truger er også et alternativ. 2-3 kilometer til gapahuken ved Appelsinsteinen hvor det er fin utsikt over fjord og fjell.


 4. ​Sør-Varanger kommune - Pasvik
 5. Skogfoss i Pasvik har en turløype som går til Malbekken ca. 7.5 km en vei. Løypa går i lett skogs terreng som gir mulighet for rasteplasser. Det er også muligheter for fiske i vann langs løypa.

 1. Alta kommune - Stifjell
  Kjør E6 mot Hammerfest omtrent 36 kilometer. På toppen av Stokkedalen er det en stor parkeringsplass på venstre side av veien. Herfra kan du på sommerstid sykle eller gå på grusvei mot Stifjell, en tur på 18 kilometer tur/retur. På vinteren klarer man å følge veitraseen, men som alltid, ta med kart og kompass! På turen inn mot Stifjell kan du oppleve høyfjellsnatur med gode fiskevann og på egen sykkel eller kanskje i sykkelvogn kan selv de minste være med. Det er fine pauseplasser underveis og man trenger ikke ta hele turen inn til Stifjell hvis minstingen synes turen ble litt lang. 


  Alta kommune - Nallovarrehytta
  Omtrent 18 kilometer sørover fra Alta går det en grusvei inn til venstre og herfra er det merket sti opp Brattberglia og til Nallovarrehytta. Turen er totalt på 4,3 kilometer og er en fin utflukt for hele familien. Hytta er åpen og har sengeplass til to, man kan prøve fiskelykken i vannet nedenfor og ved hytta er det en fin bålplass. Nallovarrehytta ble først satt opp i 1903 og det kan være en fin aktivitet å forske litt historien sammen med barna.

  Alta kommune - Storvannet
  Storvannet er lett tilgjengelig fra Kvenvikbakken på vinteren, men både sommer og vinter er det en finfin tur dit fra Røstan gård. Kjør 13 kilometer fra Alta til Eiby. I sørenden av bygda tar du av til høyre ved skilt merket Røstan. Det er en stor parkeringsplass til venstre for Røstan gård og derfra kan du følge først en grusvei og deretter en sti mot Storvannet. Turen mot Storvannet er merket og er på totalt 4,3 kilometer. Storvannet er flott både for fiske, bærplukking, bading, overnattingsturer eller bare for en søndagstur og bålmat med barna.

  ​​
 2. Turområde

Se tips til enda flere aktiviteter her​!​


- Annonse -
Pasvik Folkehøgskole
Øytun folkehøgskole
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.