1 nøkkel - hundre båter
Publisert 08.02.2016 15:21
Oppdatert 08.07.2017 15:34
Norges Jeger- og Fiskerforbund har lagt ut 100 båter i gode fiskevann rundt om i hele landet. Våre medlemmer trenger kun en nøkkel, og kan bruke båtene så mye de vil. Ved å tilby gratis båtlån håper NJFF at flere skal få oppleve fiskelykken.

​​​båtprosjekt.jpg

Bare i Hedmark finnes det per idag hele 10 båter som du som medlem kan benytte deg av!

– Mange har ikke mulighet til å fiske fra båt. De færreste har egen båt eller tilgang til å låne båt i de vannene der de vil fiske, sier NJFFs kommunikasjonskonsulent Håvard Skjerstad Andersen. 

Nå er 100 aluminiumsbåter på 14 fot lagt ut i ferskvann fra nord til sør, fra øst til vest i Norge. Det er en smal sak å få tilgang til én av båtene.

Enkel løsning

– Hvis du er medlem i NJFF, kan du gå inn på våre kampanjesider. Her kan nøkkelen bestilles, så har du den til odel og eie. Nøkkelen passer låsene til samtlige hundre båter. Etter dette kan du dermed booke og bruke båtene så mye du vil, sier Andersen. 

Er du ikke medlem, må du melde deg inn i NJFF​ for å bruke båtene.

– Vi har gått for en enkel og grei løsning: Båtene er festet med kjetting og hengelås. Det er bare å låse opp hengelåsen og dytte ut båten, sier han.

Vil la unge bli bitt

NJFF håper at enklere tilgang til båt vil stimulerer til økt fiske.

– Vi ønsker at flere unge også skal få øynene opp for denne hobbyen. Målet er at flest mulig skal bli bitt av fiskebasillen og bli ivrige sportsfiskere med tiden, sier Andersen.

Bedre for barna​

Fiskeekspert Tommy Egra mener tilbudet om utlånsbåter er positivt av flere grunner.

– Det er generelt mye mer effektivt å fiske fra båt. Da kan man legge seg akkurat der det er mest fisk. Mulighetene er langt flere enn når man står på land. Særlig for barn er det enklere å fiske fra båt: Å kaste med stang fra land kan være vanskelig. Fra båt kan man både pilke og dorge. Barn vil sannsynligvis få langt større fangst fra båt enn med stang fra land, sier Egra.

Bedre for fisken​

Ifølge Egra er det viktig at det blir fisket mer. De fleste fiskevann i Norge har i dag altfor mye fisk.

– Det er bra for fiskebestanden at den ikke blir for tallrik. Kvaliteten på fisken blir bedre, og det blir mer mat. Dette gjør at fisken kan vokse seg større, sier Egra til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

​Stor opplevelse

Andersen i NJFF mener det er viktig at man tar vare på tradisjonen med fisking. Mens det tidligere var vanlig at familien dro på fisketur, prøver de fleste heller lykken i fiskedisken. 

- Mange barn har aldri opplevd å få napp på kroken. For barna er det spesielt gøy. De bryr seg mer om antall napp enn størrelsen på fisken, sier han.

Alt på plass​

Alle de 100 båtene NJFF har satt ut, er utstyrt med bruksanvisning, plakett med regler for båtvett og seks redningsvester.

– Det er viktig at alle som låner båtene bruker redningsvester. Etter bruk må man sørge for at båten er ren og ryddig, og så må båten selvsagt festes på samme sted som den ble hentet, sier Andersen.

For å låne båt, gå inn på NJFFs bookingsider www.minebater.no

I Hedmark ligger det nå hele 10 båter klare for å bli brukt. Båtene befinner seg på følgende steder:

1. Vang JFF: Nybusjøen

2. Trysil JFF: Ørsjøen

3. Åsnes JFF: Rogsjøen

4. Odal SFK: Skårillen

5. Femund JFF: Gutulisjøen

6. Evenstad JFF: Netfloen

7. Brandval JFF: Damtjernet

8. Våler JFF: Høgsjøen

9. Tolga JFF: Stortjønna

10. Åsene JFF: Landsjøen

Skitt fiske!

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.