10 gode fiskeområder i Hedmark
Publisert 05.06.2020 16:00
Oppdatert 19.06.2020 11:39
10 gode fiskeområder i Hedmark
Vil du fiske i sommer? Vi hjelper deg med å finne frem til gode fiskeområder som er lett tilgjengelig for hele familien.

​​​​​Dette er ti steder vi mener er gode områder å prøve fiskelykken. 

  1. Koppangs Østkjøl. Som nevnt i vinter er dette et fantastisk område i Stor-Elvdal. Koppang Sportsfiskeres Forening forvalter område, og leier også ut flotte hytter - i tillegg finner du flere åpne koier/gapahuk, blant annet  i hjerte av område; nemlig Brennkroktjern. Selv om ørreten i nettopp dette vannet kan være vanskelig å lure er størrelsen og kvaliten på fisken suveren. I område finnes flere flotte vann med ulike fiskesammensetninger, noe for enhver smak. Ca. 1, 5 kilometer å gå inn til første vann fra parkeringen på Bakmyra. Fiskekort kjøpes på inatur (Glommakortet i Stor-Elvdal).​
  2. Gutulisjøen, Engerdal kommune. Snakk om om lokalitet! Her får du full pakke, med NJFF-båt (1 nøkkel 100 båter), åpen sommerseter m/servering (merk 5 kilometer gåtur til sørenden, evt. båt/kano), norges minste nasjonalpark med gedigne trær og en fin utløpselv der småfisken biter godt. Ørreten i vannet er av utrolig god kvalitet, og den kan bli STOR! Kvelds/nattefiske anbefales. I tillegg er det stor abbor og harr, samt sik og en og annen gjedde. LØP og BESØK :-) Fiskekort på inatur eller sms på stedet. Bilvei helt frem til sjøen
  3. Villsjøen. I Rendalens rike finnes en vill og vakker sjø som bugner av finfin steke-ørret. Dette er en lokalitet for de som ikke er redd for å gå et stykke, 2 timer for å være (u)nøyaktig. Men har du først kommet deg dit, og husket å leie hytte av Statskog i forkant - får du en uforglemmelig opplevelse i flotte omgivelser. Båt følger for øvrig med på hytte-lånet. Hytte og fiskekort kjøpes på inatur. 
  4. Landsjøen, Trysil kommune. Abborfiske på vinteren - ørret på sommeren. Landsjøen huser flott ørret og er et velkjent Vulgata-vann. NJFF-båt på plass. Om den er utlånt bør man ha belly-båt for fluefiske. Fine bademuligheter for barn og unge. Fiskekort på inatur. 
  5. Søndre Rena, Åmot kommune og Storsjøen i Rendalen. I Søndre-Rena finner du ørret og harrfiske i norgestoppen! I tillegg er det også godt sik og gjeddefiske i de mer stilleflytende områdene. Her er mulighetene mange for hytter og guide. Elva er differensiert i en egen fluesone, så vel som områder for fiske med øvrig sportsfiskerredskap. Tar vi med Storsjøen i tillegg - pr. i dag kanskje den beste storørretlokaliteten i Norge hva stangfiske fra land gjelder (Mjøsa er så klart den suveren trolling lokaliteten etter storørret i Norge) har du mye å glede deg over i dette område :-) Fiskekort på inatur, og bilvei helt frem.​
  6. Glomma, fra nord i Hedmark til sør - gjennom flere kommuner. Norges største elv.  Her finner du fiske etter mange arter iht. deres evolusjonære tilpasning og naturlige utbredelse. Ørret, - harr og sikfiske nord i Glomma akkopagnert av mer gjedde og abbor nedover Østerdalen, og  videre med mer og mer innslag av karpefisker som mort, vederbuk, stam og brasme (for å nevne noen) lenger sør. Ta kontakt med fylkeslaget eller aktuell lokalforening for ytterligere tips :-) Fiskekort (stort sett) på inatur. 
  7. Rokosjøen, Løten. ​ Lokalitet med edelkreps så her ligger alt til rette for at abboren kan spise seg stor og feit. Forholdsvis fiskerik innsjø, og i tilllegg til abbor kan blant annet mort og gjedde nevnes. Fint rekrutteringsvann for barn og unge med mye fisk. Her kan man kjøre helt ned til sjøen, og det er gratis fiske for alle.​
  8. Damtjernet i Kongsvinger. NJFF-båt og handikapbrygge. Supert rekrutteringsvann! Det er mulighet for å leie Damtjernsbrakka for en natt. I tillegg til at det finnes en god bestand av abbor i lokaliteten, settes det årlig ut ørret i alle størrelser,​ til glede for alle. Bilvei helt frem. Fiskekort løses ved fiskekasse på vei inn til lokaliteten. 
  9. Skårild​​en i Sør-Odal. NJFF-båt​​. ​Abbor og ørret. Vulgata-vann, og kanskje Odalens beste ørretlokalitet.  Ørret over kiloen i Odalen spør du om? Ta en tur på Skårilden du :-) Fiskekort kjøpes på inatur.
  10.  Sist men ikke minst... MJØSA!! Trollingfiskerens drøm, med mye og stor ørret. Kontakt fylkeslaget for mer informasjon. I tillegg til storørretfiske i selve innsjøen er Åkersvika kjent for gjedde- og meitefiske (men vært obs på offentlige bestemmelser). 

 

 
Se for øvrig alle lokalitetene med NJFF-båt på http://www.minebaater.no/​.  Alle flotte fiskedestinasjoner :-) I tillegg er en fullstending oversikt over alle handikapplassene i Hedmark, fisketips med mer i NJFF-appen for android og ios. Skitt fiske og god tur :)​

 

 


 

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.