Dype dykk og lettbeint inspirasjon
NJFF/(MTE)
Publisert 14.04.2021 10:55
Oppdatert 14.04.2021 11:00
Dype dykk og lettbeint inspirasjon
Stadig flere lyttere oppdager Jakt- og fiskepodden. Nå ligger en skatt på over 100 episoder og venter på deg.


Statskog lager podcasten i samarbeid med NJFF. Hver fredag varsles tusenvis av lyttere fra Spotify eller Apple podcast om at en ny, gratis episode er sluppet løs.

- Vi skal både friste nerdene der ute, som aldri får nok, og alle de andre som ønsker seg noen praktiske tips for å øke jakt- og fiskelykken sin. Stadig voksende lytterskare tyder på at vi gjør noe rett, sier Trond Gunnar Skillingstad.

Jakt, fiske og trønderrock
I studio er det alltid en fast trio. Skillingstad, som til daglig er kommunikasjonssjef i Statskog, er programleder med særlig forkjærlighet for trønderrock. Sammen med seg har han kunstnersjelen fra Asker og informasjonssjefen i NJFF, Espen Farstad, og den sindige rypedoktoren fra Innlandet, fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

- Jeg kan lite og kan stille «dumme» spørsmål til to som kan fryktelig mye. Vi trives også veldig godt i hverandres selskap og latteren henger løst. Resultatet skal bli en blanding av innsikt, inspirasjon og underholdning. Min oppgave er også å bringe episodene til en slutt, og det kan være vanskelig når engasjementet bobler over hos Espen og Jo Inge, sier Skillingstad.

Trioselfie Espen i skuddet.jpgHer har vi trioen bak Jakt- og fiskepodden!

Fin din favoritt
Det er stor spennvidde mellom episodene. Sjansen for å finne en eller flere episoder om din favorittjakt eller favorittfiske begynner nå å bli stor. I tillegg finner du episoder om valg av våpen og fiskestang, fisketeknikker, stell av utstyr, tilberedning av vilt og fisk og andre tema som vindkraft, barn på jakt og sikkerhetstips. Av og til har de med utvalgte eksperter for å belyse temaene.

Radio når du vil
Podcast er en slags «radio on demand», altså et radioprogram du kan lytte til akkurat når du vil. Både antallet podcaster og lytterskaren har gått rett i været de siste årene.

De fleste podcastlytterne finner fram til det de vil høre på plattformene Spotify eller Apple podcast.

- Det kan være en liten terskel å komme inn, men jeg anbefaler sterkt å bare kaste seg ut i det. Når du først er inne, er det enkelt å bruke og du angrer på at du ikke gjorde det tidligere. De fleste må spørre om litt hjelp de første gangene, men deretter mestrer de fleste dette enkelt selv. Du er hjertelig velkommen til Jakt- og fiskepodden, sier Espen Farstad.

Kanskje noen av disse titlene kan friste: «Førstehjelp for hund», «Hvilken fluestang er best?», «Gir jakt på rev og mår mer rype og skogsfugl?», «Rett jaktutstyr: Dette bør du ha med deg», «Toppjakt på skogsfugl», «Fisk effektivt med mark», «Tips til ferske jegere og slag under beltestedet», «Lyd, lukt og skytetrening: Ti tips til hjortejegeren», «Ti tips til bukkejakta – og en mann i sokkelesten», «Slik bør du pusse våpenet ditt», «Ti blemmer på post», «Skyting på langt hold», «Sjøørret året rundt», «Hvilken elg skal ut?»

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.