Elgjakta er i gang!
MTE
Publisert 27.09.2018 14:47
Oppdatert 28.09.2018 09:33
Elgjakta er i gang!
Ventetiden er over for mange elgjegere, noen må enda vente noen dager før elgjakta er i gang!
25. september startet elgjakta flere steder i Hedmark. Dette er en "høytidsdag" for mange jegere, og vi ønsker alle skitt jakt!

​​​​​Noen er allerede godt i gang med årets elgjakt, mens noen venter fortsatt på "startskuddet" i sitt område. Siden både kommuner og grunneiere/rettighetshavere har mulighet til å bestemme sine egne jakttider innenfor jakttidsramma (25.09-23.12), er det altså mange som starter senere i september eller i starten av oktober.​

Tenk sikkerhet og jaktvett

Som alltid ber vi i NJFF-Hedmark jegerne om å tenke sikkerhet og ha jaktvettreglene i bakhodet når de er ute på jakt. Vi har ingen å miste!


Her kan du laste ned NJFFs jaktvettregler.

Skadeskyt​​ing​

​​Skadeskyting av dyr er jegernes andre store skrekk. Derfor lyder regel nummer to: ”Skyt kun gode skudd”.

NJFF har utarbeidet en enkel brosjyre med 4 tips for en bedre elgjakt. Tipsene tar for seg skudd mot elg i fart, skuddavstand, siktepunkt og vinkel på elgen og øvelsesskyting. Denne brosjyren er fin å gjennomgå i fellesskap i jaktlaget og dele ut til alle medlemmene! Brosjyren finner du her: Fire tips for bedre elgjakt.pdf

Ikke farlig å gå​ tur

Hver høst får NJFF tel​​​efoner fra engstelige folk som spør om det er trygt å gå tur i skogen.

Vi ønsker​​ selvfølgelig ikke å skremme vekk bær- og sopplukkere eller andre naturbrukere, og det er ikke farlig å være ute i naturen under jakta. Våre jaktvettregler oppfordrer jegere til å ta hensyn, være imøtekommende og snakke med folk de møter.​

Statskogs elgbørs

Hvordan går det med naboens elgjakt? Statskog gir nå alle og enhver mulighet til å følge elgjaktresultatet hos Statskog. Elgbørsen oppdateres løpende gjennom jakta. Elgbørsen omfatter statsgrunn utenfor statsallmenning. Det er kvote på om lag 1 600 elg totalt på disse områdene som strekker seg fra Kvænangen i nord til Gjerstad i sør.

Gå til elgbørsen
Les mer på hjortevilt.no​​

Lisenfelling av store rovdyr​​​

Det pågår også for øyeblikket lisensfelling av jerv og bjørn i avgrensede områder i Hedmark, og det er felt både en bjørn og en jerv i skrivende stund. ​Lisenfelling på ulv starter 1. oktober utenfor sona, og det er fastsatt en kvote på 12 dyr​ i region 4 og 5.

Husk at det er jegers ansvar å holde seg oppdatert på kvotene, og vilkårene som ligger til grunn for lisensfellinga. 

Viktig informasjon (jakttider-, områder osv) fra Fylkesmannen finner du HER.

Registrer deg som lisensjeger HER​

Jeger plikter å registrere seg for SMS-varsling for kvote- og lisensjakt. Registrer deg her for å motta Fylkesmannens SMS-varsling og bli oppdatert om status om kvoter m.m. under pågående kvotejakt og lisensfelling. ​

Innsamling av DNA fra brunbjørn​

Som tidigere år er det fortsatt ønskelig å samle inn DNA-prøver fra bjørn i Hedmark. Alle kan bidra med innsaling av prøver dersom man finner ekskrementer eller hår.​ ​Les mer HER​.

Håndtering av slakteavfall fra vilt og fallvilt​

Mange elger har og skal felles i høst. Hva med slakteavfallet? ​​Her kan du lese om håndtering av slakteavfall.

På tur til post_RE.jpg

Foto: Ragnhild Ensrud

Vi ønsker dere alle en fin høst, og skitt jakt!

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.