Elgjaktstart i morgen!
MTE
Publisert 24.09.2019 13:54
Oppdatert 24.09.2019 14:01
Elgjaktstart i morgen!
Foto: OML
Det nærmer seg "julekvelden" for mange ivrige elgjegere! I morgen, 25. september starter elgjakta mange steder i Hedmark , mens noen må smøre seg med tålmodighet å vente enda noen dager. Vi ønsker alle skitt jakt!

​Som alltid ber vi i NJFF-Hedmark jegerne om å tenke sikkerhet og ha jaktvettreglene i bakhodet når de er ute på jakt. Vi har ingen å miste!


Her kan du laste ned NJFFs jaktvettregler.

Skadeskyt​​ing​

​​Skadeskyting av dyr er jegernes andre store skrekk. Derfor lyder regel nummer to: ”Skyt kun gode skudd”.

NJFF har utarbeidet en enkel brosjyre med 4 tips for en bedre elgjakt. Tipsene tar for seg skudd mot elg i fart, skuddavstand, siktepunkt og vinkel på elgen og øvelsesskyting. Denne brosjyren er fin å gjennomgå i fellesskap i jaktlaget og dele ut til alle medlemmene! Brosjyren finner du her: Fire tips for bedre elgjakt.pdf

Hvis uhellet er ute, les om krav til ettersøk her: Er du klar for et ettersøk?

Digitalt jegeravgiftskort

I år slipper du å ha med fysisk jegeravgiftskort! På Min jegerside kan du betale jegeravgiften, få tilgang til ditt digitale jegeravgiftskort og registrere deg som lisensjeger.​ Last ned til mobilen før du drar: https://jegerregisteret.no​ Hvis du ønsker ha med det fysiske kortet - last det ned fra siden i linken over, og skriv ut!

Ikke farlig å gå​ tur

Hver høst får NJFF tel​​​efoner fra engstelige folk som spør om det er trygt å gå tur i skogen.

Vi ønsker​​ selvfølgelig ikke å skremme vekk bær- og sopplukkere eller andre naturbrukere, og det er ikke farlig å være ute i naturen under jakta. Våre jaktvettregler oppfordrer jegere til å ta hensyn, være imøtekommende og snakke med folk de møter.​

Statskogs elgbørs

Hvordan går det med naboens elgjakt? Statskog gir nå alle og enhver mulighet til å følge elgjaktresultatet hos Statskog. Elgbørsen oppdateres løpende gjennom jakta. Elgbørsen omfatter statsgrunn utenfor statsallmenning. Det er kvote på om lag 1 600 elg totalt på disse områdene som strekker seg fra Kvænangen i nord til Gjerstad i sør.

Gå til elgbørsen
Les mer på hjortevilt.no


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.