En annerledes "Fylkesleir for ungdom"
MTE
Publisert 26.06.2020 08:28
Oppdatert 26.06.2020 10:30
En annerledes
Dagens største ørret! Foto: MTE
Fylkesleir for ungdom ble arrangert på Tingplassen ved Malungen lørdag 20. juni. Leiren pleier å gå over ei hel helg, altså med overnatting. Pga Covid19-situasjonen ble det i år et heldagsarrangement.

​​​​​​Men hva gjorde vel det? FOR en dag vi fikk! Været var på vår side og det var sol fra skyfri himmel hele dagen. 23 flinke og fine ungdommer var med på leiren, noen har vært med tidligere år, noen var med første gang. Felles for alle var at de var spente på hva dagen ville bringe!

Vi startet dagen med å dele inni 5 grupper, og hadde "bli-kjent-aktiviteter". På denne runden ble det aktiviteter og samarbeid mellom deltakere - en fin måte å bli kjent på! Blant aktivitetene kan vi nevne; Leting med GPS, haspelkast på blink, lede hverandre til et mål med bind forran øynene, artskunnskap fisk og fiskeknuter.​ Gruppa med mest poeng ble tildelt en premie, før vi spiste lunsj. Vi var så heldige å få ørret fra Kai Bakke, og den ble grillet sammen med grønnsaker på grillen.

Etter lunsj ble gruppa delt i 2. En gruppe fikk spesialisere seg på foskjellige fiskemetoder; meite, flue, sluk/spinner, samt litt læring om fiskeforvaltning og elfiske. Så skulle det fiskes i praksis! Og fisken bet!!! Mest abbor, men også noen ørret. 

Den andre gruppa var med på "jaktrelaterte aktiviteter". Teori om sikker og human jakt, luftbørseskyting, artskunnskap og "duejakt i teorien". Så rullerte gruppene, slik at alle fikk prøve alt.

Utpå ettermiddagen ble det middag - vi grillet vilt - elgburgere og hjortepølser fra Bakken Øvre gårdsmat. Et godt måltid for sultne ungdom. Nøt maten lenge...? Nei, det måtte fiskes videre:) Etter middag var det frie aktiviteter, og fisking og kanopadling var det som sto høyest på ønskelista. Her kunne vi i alle fall se EKTE FISKEGLEDE! De aller fleste fikk fisk i løpet av denne dagen. 

Helt til slutt, før foreldrene kom å hentet ungdommen, var det en liten avslutning, med premieutdeling. En premie (fiskestang sponset av Statskog) for størst fisk, som gikk til Johan. Og to trekkepremier, også fiskestenger, en til Audun og en til Petter. Gratulerer! 

En fantastisk dag var over! Både store og små var fulle av nye inntrykk, litt slitne etter en lang dag i varmen, og fornøyde etter en vellykket dag!

Vi ønsker å takke alle de fine ungdommene som var med, for en fin fin dag!

Takk til Romedal Almenning for at vi får bruke Tingplassen - perfekt for slike arrangement! Takk til Romedal og Vallset JFF for lån av kanoer. Takk til Statskog for fine premier. Takk til Kai Bakke for nydelig ørret og Bakken Øvre for god viltmat! Sist men ikke minst, takk til gutta i BUK som er med å gjøre dagen:) Simen, Krister, Geir Atle, Emil og Jan!

Denne dagen lever vi lenge på:)

alle2.jpg

Velkommen og presentasjon rundt bålet!

Artskunnskap_KS.jpg 

Simen har artskunnskap!
Fiskeknuter.jpg

Jan lærer bort knutekunster!

el app.jpg
Marius demonsrerer elfiske!

plakat.jpg

Emil og Krister forteller om human og sikker jakt!

kano.jpg

Padling og fiskefangst!

Matservering_KS.jpg

Geir Atle og Mari serverer middag!

fiskejente.jpg

Fornøyd fiskejente:)

Alle foto: MTE og Krister Skoglund.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.