Forslag om å ta ut fem ulverevir under vinterens lisensjakt
Publisert 28.08.2020 14:09
Oppdatert 28.08.2020 14:11
Forslag om å ta ut fem ulverevir under vinterens lisensjakt
I dag har det vært møte mellom rovviltnemnda i region 4 og region 5 angående fastsetting av kvote for lisensfelling av ulv i og utenfor ulvesonen, samt utvidelse av kvote for betinget skadefelling av ulv i region 4 og 5.

​​​Det kan felles 12 ulver utenfor ulvesonen i vinter, det besluttet rovviltnemndene for region 4 og region 5, og fulgte dermed forslaget fra sekretariatet til rovviltnemndene.

Vedtaket om felling av ulverevir måtte utsettes, men nemndene gjennomførte en prøvestemming hvor flertallet gikk inn for å ta ut fem revir.

Sekretariatet for rovviltnemndene foreslo å ta ut 16 dyr inne i ulvesonen, fordelt på de to revirene Kynna i Hedmark og Aurskog i Viken. Nemndene mente det var muligheter for å ta ut flere dyr og at det er større handlingsrom enn sekretariatet mener. Derfor ble det foreslått å ta ut revirene Kynna, Aurskog, Hernes og Hornmoen, totalt 32 ulver, og Rømskogreviret i Viken ble også foreslått tatt ut, men da reviret ligger på grensen mellom Sverige og Norge, må det først avtales med svenske myndigheter rundt uttak. Det kunne derfor ikke gjøres et endelig vedtak av kvoten innenfor ulvesonen, men det ble gjennomført en prøvestemming, hvor sju stemte for forslaget om å ta ut fem revir.

NJFF-Hedmark hadde på onsdag møte med medlemmer i rovviltnemnda i region 5. 

Vi fikk mulighet til å presentere dokumentasjon på konsekvenser med ulv og vårt arbeid. Vi var klare på at uttak av ulv måtte økes om det skulle være realisme å nå rovviltforlikets kvantitative mål. 

Rovviltnemda i region 5 la i dag fram et godt forslag hvor vi ser at flere av våre innvendinger mot sekretariatets forslag er ivaretatt. Lokalt har vi fått en god uttelling ved at både Hernes og Hornmoen ble inkludert.

Selv om vedtak for uttak innenfor sonen ble utsatt, ser vi allikevel dagens møte som en viktig  milepæl for at også grenseflokker skal forvaltes.

Selv med en positiv beslutning på dagens forslag vet vi at veien blir lang før vi kan slukke nyttårs -rakketene og iverksette felling. Møtet i dag var dog en liten seier på veien.


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.