Fugleinfluensa: Fangst av fugler tillates
NJFF/(MTE)
Publisert 26.01.2021 09:40
Oppdatert 26.01.2021 09:40
Fugleinfluensa: Fangst av fugler tillates
I november 2020 ble det oppdaget fugleinfluensa i Norge, og det ble raskt innført et forbud mot jakt og fangst av fulger i alle fylker sør for Nordland for å hindre smittesprednig.

Det lempes nå på dette forbudet og Mattilsynet tillater igjen fangst av fugler. 

-Vi har som mål å ikke ha strengere regler enn nødvendig, og restriksjoner og forbud skal oppheves så snart det er smittemessig forsvarlig. Vi mener at fangst ikke har det samme potensiale for å skremme fugler som ordinær jakt, og at det derfor må være lov å drive fangst igjen, sier Ole Herman Tronerud, seksjonssjef dyrehelse i Mattilsynet i en pressemelding. 

Fugleinfluensaen som nå påvises er først og fremst en risiko for fugler, og ikke for mennesker. Risikoen for smitte til mennesker vurderes av Folkehelseinstituttet som svært lav.

-Selv om risikoen er lav så minner vi om noen gode forholdsregler. Det er alltid viktig å ha god hygiene ved rensing og håndtering av vilt. Vask hendene før og etter, og om nødvendig underveis i jobben. Bruk gjerne engangshansker. Ha rene redskaper, og vask eller bytt disse hvis de blir forurenset underveis, sier Tronerud.​

Oppdatert informasjon til jegere 


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.