Gauperegistreringens "finn og vinn"
MTE
Publisert 14.04.2021 14:05
Oppdatert 15.04.2021 14:52
Gauperegistreringens
Rune Bjørnstad ute å dokumenterer familiegruppe i vinter. Foto: Ole Mattis Lien
Registreringsperioden for gaupe var over 28. februar, og alle sporlogger fra vårt mannskap ble lagt i Rovbasen før påske. Nå har vi trukket ut vinneren i "finn og vinn".

​​​​

Mannskapet vårt har nok et år stått på og gjort en god jobb! Over 2300 km er sporet (Hedmark skal dekke minimum 1313 km). Ja, og mye, mye mer, for det hender jo at GPSen ligger igjen hjemme og... (på seg selv kjenner man andre;))

På alle disse kilometerne ble det mange sporobservasjoner av gauper, både enslige og familiegrupper flere steder. Antall innmeldte observasjoner av familiegrupper (2 eller flere gauper) i Skandobs med NJFF-tilhørighet er 15, samt 7 uten valgt tilhørighet. I tillegg er det flere familiegrupper som er meldt inn direkte til SNO og vi har noen familiegrupper på viltkameraer i vårt viltkameraprosjektet/Scandcam.

Hvor mange familiegrupper ​​vi ender på etter årets sesong får vi svar på når Rovdatas rapport er klar. Vanligvis i slutten av mai, starten av juni. Dette legges ut på vår nettside så snart den kommer. Det blir spennende å se resultatet!

Finn og vinn

Mange har tatt i bruk Skandobs de senere år, og legger inn observasjoner der. Gledelig å se at det brukes aktivt, ikke bare av vårt mannskap, men av alle som ferdes ute. ​Som sikkert mange har observert, har vi en liten gulerot for å få flere til å ta i bruk Skandobs. De som legger inn observasjoner og oppfyller alle krav, bl.a. at observasjonen må "tagges" med NJFF-tilhørighet og bli dokumentert av SNO, er med i trekningen av en fin premie. I år, en jaktdress - Härkila Lynx. Årets heldige vinner er nå trukket: Adrian Lien Larsson! Gratulerer! Adrian har hatt flere gauper på viltkamera i Stange denne vinteren, blant annet familiegruppe.

Viltkamerabilde Av Adrian 2020.jfif

Et av Adrians viltkamerabilder. Foto: Adrian Lien Larsson

En stor takk til vårt mannskap som legger ned en enorm innsats, og til alle andre som legger inn observasjoner og bidrar i registreringen!​

Vil også rette en stor takk til SNO for godt samarbeid!

Hvis noen kunne tenke seg å bidra i registreringen neste sesong, ta kontakt med Mari.​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.