Hvilken metode fungerer best til tynningsfiske etter røye? Prosjekt-Veksen
Publisert 20.01.2020 10:48
Oppdatert 20.01.2020 10:48
Hvilken metode fungerer best til tynningsfiske etter røye? Prosjekt-Veksen
For teinefiske på islagt vann må hullet i isen enten lages med motorsag (bilde) eller med spesialdesignet isbor/sag for teiner. Hullet i isen må for øvrig isoleres godt!
Hvilken metode fungerer best til tynningsfiske etter røye? Prosjekt-Veksen
Den første teina trekt opp av Øyvind Lønnebotn leverte fire små arktiske røyer. En viktig del av arbeidet er å dokumentere viktig karakteriska for så å til slutt kunne finne frem til suksess-oppskriften.
De første teinene på Veksen er satt og dratt. Men har de levert?

Første teinetrekket resulterte i totalt åtte små røyer. Det er langt i fra hva som er ønsket, men metoder må prøves, - og metoder må tilpasses. Da ingen av teinene på vann dypere enn 12 meter ga fangst, og vi ikke satt teiner på grunnere vann enn 7 meter, har vi nå satt ned til 2 meter samt noen andre steder i sjøen. Vi fortsetter med testingen ut vinter, og videre utover i sommerhalvåret. På sommeren inkluderes også garnfiske, og disse to metodene vil så bli sammenlignet med storruse-fiske som er pågått i flere år. Hva som fungerer best får tiden vise :-) 

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.