Introjakt - opplæringsjakt på elg for jenter
MTE
Publisert 18.08.2017 10:42
Oppdatert 18.09.2017 09:26
På grunn av avmeldinger har vi fortsatt ledige plasser på elgjakta for jenter! Er du jente, ny jeger eller ny på storviltjakt? Kunne du tenkt deg å være med på elgjakt i høstferien? Da kan dette være kurs for deg!
Introjakt - opplæringsjakt på elg for jenter
Ingeborg felte sin første elg i Tørberget.

​​​NJFF-Hedmark arrangerer opplæringsjakt på elg i samarbeid med Statskog. Vi har kurs for bare jenter i Tørberget!​ 12.-15. oktober er det en ypperlig mulighet til å prøve seg som elgjeger under veiledning i trygge forhold og med erfarne jegere. Kurset inneholder både teori, skyting på skytebane og praktisk jakt.​

Info

Som kursdeltager er du med på praktisk jakt på Statskog-terreng. Det stilles krav om deltakelse i teoridelen første dag. Før kurset vil du få tilsendt en minnepenn med informasjon om elgjakt som skal sees igjennom før opplæringsjakta starter. Du må ha trent med eget våpen og tatt storviltprøva før kursets start.

Overnatting vil skje i skogskoie. All mat er dekket gjennom kurset. Alle må regne med å ta del i noe matlaging, servering og oppvask. Bespisning vil være i koia eller ute i skogen.

Programmet vil grovt sett være teori første dag samt at det blir et opplegg på skytebanen. Praktisk jakt de neste dager. Du er med etablerte jaktlag med mange års erfaring fra elgjakt og de har lokal forankring, og du vil være en av jegerne på jaktlaget. ​ Du vil være med en erfaren fadder fra jaktlaget på post. Du vil oppleve både posteringsjakt og å få tilbud om å være med å gå med hund. Under jakt er det vanskelig å sette opp fast program med rammer for når ting vil skje, men normalt så vil det være ei økt fra morgenen til lunsj, og ei etter. Hvis det blir skutt elg går det selvfølgelig en del tid for å ta vare på viltet. Dere vil da få mulighet til å lære litt om slakting og flåing. Vi parterer ikke.​

Høres dette interessant ut? Send oss en søknad, der du skriver litt om deg selv og din erfaring med skyting og jakt - så fort som mulig! Bare ta kontakt med oss hvis du har spørsmål!

Tid og sted

Opplæringsjakt på elg for jenter foregår i Tørberget i Trysil: 12.-15.oktober. Det vil være mulighet til å komme på onsdag 11. oktober fra kl. 19.00. 

Kursavgiften er:

kr 4200,- over 25 år/kr 2600,- (16-25 år)

Tillegg for ankomst kvelden før: kr. 300,-

Spørsmål angående søknad/betaling kan rettes til NJFF-Hedmark (Ada) på tlf. 62 42 51 81 eller e-post ada.bredalen@njff.no  

Introjakt - opplæringsjakt på elg
Ann-Kristin fikk en opplevelse for livet under opplæringsjakt i Tørberget. Foto: Ragnhild Ensrud
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.