Introjakt på elg
MTE
Publisert 14.05.2019 09:44
Oppdatert 03.10.2019 09:56
Introjakt på elg
En vellykket dag på introjakt i Gravberget i fjor! Foto: OML
Er du ny jeger? Eller ny på storviltjakt? Kunne du tenkt deg å være med på elgjakt? Da kan dette være kurs for deg! NJFF-Hedmark arrangerer opplæringsjakt på elg i samarbeid med Statskog.

​​​​​​Vi arrangerer to kurs, et kurs for alle nybegynnere i Gravberget, Våler (dette er fullt) og et for bare jenter i Tørberget, Trysil.​ Dette er en ypperlig mulighet til å prøve seg som elgjeger under veiledning i trygge forhold og med erfarne jegere. Kursene inneholder både teori, skyting på skytebane og praktisk jakt.​

Info om kursene

Kursdeltagerne er med på praktisk jakt på Statskog-terreng. Det stilles krav om deltakelse i teoridelen første dag. Før kurset vil du få tilsendt en minnepenn med informasjon om elgjakt som skal sees igjennom før opplæringsjakta starter. Du må ha trent med eget våpen og tatt storviltprøva før kursets start.

Overnatting vil skje i skogskoie eller hytte. All mat er dekket gjennom kurset. Alle må regne med å ta del i noe matlaging, servering og oppvask. Bespisning vil være i koia eller ute i skogen.

Programmet vil grovt sett være teori første dag samt at det blir et opplegg på skytebanen. Praktisk jakt de neste dager. Du er med etablerte jaktlag med mange års erfaring fra elgjakt og de har lokal forankring, og du vil være en av jegerne på jaktlaget. ​ Du vil være med en erfaren fadder fra jaktlaget på post. Du vil oppleve både posteringsjakt og å få tilbud om å være med å gå med hund. Under jakt er det vanskelig å sette opp fast program med rammer for når ting vil skje, men normalt så vil det være ei økt fra morgenen til lunsj, og ei etter. Hvis det blir skutt elg går det selvfølgelig en del tid for å ta vare på viltet. Dere vil da få mulighet til å lære litt om vomming, utkjøring, slakting og flåing. Vi parterer ikke.​ Muligheter for å kjøpe kjøtt - avtales med jaktleder.

Høres dette interessant ut? Send oss en søknad, der du skriver litt om deg selv og din erfaring med skyting og jakt. Husk å skrive hvilket sted du ønsker å delta på! Bare ta kontakt med oss hvis du har spørsmål!

Tid og sted

Opplæringsjakt på elg for JENTER foregår i Tørberget i Trysil: 10.-13.oktober. Det vil være mulighet til å komme på onsdagen 9. oktober fra kl. 19.00. 

Kursavgiften er:

kr 4200,- over 25 år/kr 2600,- (16-25 år)

Tillegg for ankomst kvelden før: kr. 300,-

Opplæringsjakt på elg - videregående kurs

Vi har også et videregående kurs. Kurset stiller krav til tidligere å ha deltatt på "introjakt på elg - nybegynner eller jenter". Dette for å styrke kompetansen for den nyetablerte elgjeger. Dette foregår på samme dager og sammen med de andre kursene. Teorien og tur til skytebanen inngår også i dette kurset. Det stilles krav om at man  deltar sammen med øvrige jaktmedlemmer på etablert lag, uten egen veileder på post. Jaktlagets oppgaver utføres under veiledning, sammen med laget. Dette kurset går både i Gravberget (fullt)  og i Tørberget  på samme tid som de øvrige kursene.

Kursavgift: 2600,-/4200,- mat og jakt er inkludert i prisen.

Send en søknad til oss!

Spørsmål kan rettes til NJFF-Hedmark (Ada) på tlf. 62 42 51 81 eller e-post ada.bredalen@njff.no  ​​

Noen bilder fra tidligere introjakter - mange gode minner!


_DSC9305.JPG

På tur til post_RE.jpg

_DSC5676.JPG

Kristine og elg.jpg

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.