Jakt/fangst
MTE
Publisert 08.02.2016 15:16
Oppdatert 07.03.2016 15:31
Jakt og fangst har lange og sterke tradisjoner i Hedmark. NJFF-Hedmark og de lokale foreningene i fylket tilbyr en rekke kurs innen jakt/fangst og jaktrelaterte emner.
Jakt/fangst
Foto: Ole Mattis Lien

​​​​​​​Vi har mange jegere i vårt fylke, og det blir stadig flere. Vi prøver hele tiden å imøtekomme de behov som er, og prøver å komme de i forkant. I fylket arrangeres en rekke kurs og aktiviteter innen jakt og fangst, blant annet utdannes nye jegere - jegerprøven, kurs i ettersøk, jaktleder/storviltjegeropplæring, jakt/fangst for nybegynnere, temakvelder med informasjon innen aktuelle temaer, vi prøver å hjelpe og veilede de som trenger det i "jaktjungelen". Vi prøver hele tiden å tilby noe til både ferske jegere og erfarne jegere. Man blir aldri ferdig utlært!


Første steget som man må ta for å bli jeger er å gjennomføre jegerprøven(se meny "jegerprøven"), etter at jegerprøveeksamen er bestått, blir du registrert i Jegerregisteret og en årlig jegeravgift må betales. I de fleste tilfeller trenger du grunneiers tillatelse for å drive jakt(unntak på sjøen). Under jakta stilles det egne krav til våpen og ammunisjon, avhengig av hvilken jaktform du er ute på. Alle som skal jakte storvilt med rifle, må avlegge en årlig skyteprøve. Før du tar skyteprøven må du kunne dokumentere å ha avlagt minst 30 treningsskudd med rifle. Selve skyteprøven består av 5 skudd med jaktammunisjon på en stillestående dyreskive. For kombinasjonsvåpen skal det avfyres en serie på 3 skudd. Avstanden skal være 100 meter og skytestillingen er valgfri. Etter bestått prøve får du et vitnemål som du alltid skal ha med deg under storviltjakt. Du må skyte opp med alle kulevåpen som skal benyttes til storviltjakt.

 I lokalforeningene arrangeres det en hel rekke kurs og aktiviteter innen jaktrelaterte emner, ta kontakt med din nærmeste forening for mer info om hva de kan tilby.


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.