Meld fra om gaupespor
MTE
Publisert 29.01.2020 15:36
Oppdatert 29.01.2020 15:36
Meld fra om gaupespor
Foto: http://viltkamera.nina.no/
Gauperegistreringen pågår, og går ut februar. Etter en snøfattig vinter så langt, i store deler av Hedmark, så kom det nå et snølag! Vi oppfordrer alle til å melde fra om du ser spor i snøen etter flere gauper som går i lag.

​NJFF-Hedmark har også i år i oppgave å søke etter familiegrupper av gaupe på snø. Vi har mannskap rundt om i fylket som søker etter spor av familiegrupper. Men vi trenger også din hjelp! 

​Vi oppfordrer alle som ferdes ute til å melde fra eller legge spor/observasjoner av familiegrupper (2 eller flere) av gaupe inn i Skandobs og/eller ta kontakt med Statens naturoppsyn (SNO). Det skal uten opphold rapporteres slik at minst mulig tid går tapt med tanke på påkrevd kvalitetssikring. 

Ta i bruk Skandobs! 

For å enkelt legge inn/rapportere funn, registrer deg som bruker på http://skandobs.no/ eller last ned Skandobs-appen til din telefon og registrer deg på den måten. 

Det er enkelt å registrere observasjoner: Enten ved å legge observasjonen rett inn i Skandobs-appen ute i felt, stedet du er på (koordinatene) lagres automatisk, så husk å gjøre dette der sporet faktisk er, eller forandre på pila, slik at det blir rett. Ellers kan du gå inn på Skandobs sin hjemmeside via PC og legge det inn på den måten. Skandobs er brukervennlig og "forteller" deg hva som trengs av informasjon når du legger inn observasjoner. 

SNO er ansvarlig for feltkontroll av spor etter familiegrupper av gaupe. Når observasjonen legges inn i Skandobs, så får SNO direkte beskjed via SMS. Det er ingenting i veien for å ringe i tillegg hvis du er usikker på om de mottar beskjeden, eller har ekstrainfo som du synes de bør få. Men husk at du legger inn observasjonen i Skandobs uansett om SNO skal ut å sjekke sporet senere - og velg NJFF-tilhørighet. Hvis dere finner spor av andre store rovdyr, så oppfordrer vi dere til å legge dette inn i Skandobs også. ​​

Finn og vinn!

Vi har en liten gulrot for å få flere til å melde inn familiegrupper, og ta i bruk Skandobs -  Vi trekker ut 1 person av de som registrer familiegrupper i Skandobs (under visse kriterier, se under) som mottar en premie fra NJFF-Hedmark: Härkila Lynx jaktdress til en verdi av 8400,-!

Kriterier for å motta premien:

1. observasjonen verifiseres av SNO

2. og legges inn i Skandobs med tilhørighet NJFF.​

​Liste over vårt mannskap og ​SNO-kontakter finner du HER.​

​​Her er film av familiegruppe av gaupe i Rendalen i vinter: ​Scandlynx​ på Facebook​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.