Minner for livet
MTE
Publisert 28.06.2019 11:02
Oppdatert 28.06.2019 11:54
Minner for livet
Padling i solnedgang - kan det blir bedre? Foto: MTE
Helgen 21.-23. juni arrangerte vi fylkesleir for ungdom på Tingplassen ved Malungen i Romedal Almenning. 28 fornøyde deltakere dro hjem med mange nye opplevelser og minner!

​​​Vi har omsider landet etter ei fantastisk helg! NJFF-Hedmarks ungdomsutvalg er strålende fornøyd med leiren. Både ledere og deltakere strålte om kapp med sola denne flotte sankthanshelgen.

Vi møttes fredag ettermiddag, og det var ikke bare de 28 deltakerne som var spente. Etter ankomst ble deltakerne ønsket velkommen av vår leder Kjetil Hagen, vi gikk gjennom hva som sto på planen og regler, før vi grillet og alle fikk deltakerpremier. Praten kom fort i gang blant ungdommen. Noen var med i fjor, og fant igjen kjente fjes fra da, noen kjente hverandre fra før og noen kom uten å kjenne noen. 

20190621_183354.jpg 

NJFF-Hedmarks leder, Kjetil Hagen ønsker velkommen.

Vi startet helga med "Malungfarmen 2019", ei aktivitetsløype for å bli kjent. Gruppen ble delt inn i mindre grupper, og var med på aktiviteter som gjett hvor mange mark, elgbæsj, maggot, lag ørekytefelle, lag fiskeknute, artskunnskap, "finn punktet" med GPS og lede gruppa med bind for øynene, luftbørsteskyting og casting. Her ble det gode samarbeid i gruppene og ungdommene ble kjent med hverandre. Resten av kvelden ble det i hovedsak fisking og padling.

20190621_205332.jpg

"Malungsfarmen":) Fiskeknute-posten.

Lørdag ble gruppen delt i 3, og de rullerte gjennom dagen mellom: ettersøk med hund på ferske blodspor og flåing av rådyr - alle fikk prøve. Fiske - forskjellige metoder, meite, flue, sluk/spinner. Skyting med hagle, rifle og på simulator, samt gjennomgang av sikkerhet. 

Fredag til lørdag var det garn ute i tjernet. Her ble det fisk, og for de som ville, så fikk de demonstrert hvordan man aldersbestemmer ørret. Viktig kunnskap for god fiskeforvaltning! 

På ettermiddag og kveld var det en rolig gjeng, fulle av nye inntrykk og læring... Etter lørdagstacoen var inntatt, fortsatte de ivrige fiskerne! Padling, roing, fisking... til og med fiskekonkurranse! De tre med mest fangst fikk ny fiskestang - sponset av Statskog! Flere fikk sine første fisker i karrieren under leiren, og flere fikk også sine første fisk på tørrflue!​

Søndag kom Norsk folkehjelp avd. Moelv. De ga oss nyttig lærdom hvis uhellet er ute, og alle fikk prøve seg i praktisk førstehjelp. Bl.a. hjerte- og lungeredning og spjelking av brudd. 

Statens Naturoppsyn ved Heidi og Erik Ydse kom og fortalte om sin jobb, SNOs oppgaver, hvordan vi oppfører oss i skog og mark. De hadde med skinn, skaller og poteavtrykk av rovvilt. Alle kunne se, ta på, måle størrelser og fikk forklart hvordan man skiller forskjellig rovvilt fra hverandre. Lærerike timer!

Det ble pakking og rydding på leirområdet, før vi satte kursen hjemover. En litt sliten og fornøyd gjeng dro hjem med mange gode opplevelser og minner. Vi håper dette ble en god start på sommerferien - og ønsker alle en fin sommer videre:) Kanskje noen får nytte av noe de lærte på leiren? Vi tror i alle fall at mange tar med fiskestanga ut i sommer...

Takk for fine dager sammen med dere!

Tusen takk: 

Romedal Almenning for at vi får bruke denne fine plassen!

Romedal og Vallset JFF for at vi får bruke kanoer og skytebane med mannskap!

Instruktører: Ola Berntsen, rifle og hagle, Roger Nygård og Kim Andre Bjørnstad.

Vårt fantastiske ungdomsutvalg som stiller opp og deler av sin kunnskap! Simen Skavern, Kenneth Jernberg, Emil Kulusveen og Krister Skoglund!

Statskog for fine sponsorpremier!

Hedmark Fylkeskommune for økonomisk støtte!

Her er noen bilder - og det er mange fler å finne på vår Facebook-side "NJFF Hedmark":

20190621_224531.jpg

20190621_231603.jpg 

20190622_122336.jpg 

20190622_213529.jpg 

Flåing.jpg

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.