Nå er tiden inne for å komme seg ut
NJFF/(MTE)
Publisert 17.03.2020 09:22
Oppdatert 17.03.2020 09:23
Nå er tiden inne for å komme seg ut
I en vanskelig tid kan naturen være den beste arenaen for et nødvendig "friminutt". Det er fremdeles greit å være på tur ute, så lenge man unngår samlinger av mennesker.

​​En annerledes hverdag er over oss. Usikkerheten preger oss alle. Barna er hjemme fra skole og barnehage, mange har hjemmekontor, og vi må alle gjøre vårt beste for å hindre smittespredningen av koronaviruset.​​​​ Vi er imponert over hvor samvittighetsfullt folk flest tar den nye situasjonen. I løpet av kort tid har vi tatt til oss nye råd for hvordan vi best skal skjerme oss mot smitte, selv om det medfører mindre sosial kontakt med andre mennesker og mindre fysisk aktivitet. 

I en slik situasjon er det viktig å komme seg ut, om man kan. Unngår du ansamlinger av folk er det absolutt å anbefale å trekke litt frisk luft. Selv om du sitter i karantene kan du ta deg en tur ut, bare sørg for å unngå nærkontakt med andre. 

Naturen gir ro

I naturen skyves bekymringer og problemer bort, roen senker seg og man stresser mindre. Kanskje har du mulighet til å ta en tur ut midt på dagen, få litt frisk luft og påfyll av energi. Det er godt for både den fysiske og psykiske helsen. Har du litt ekstra tid i disse dager, så er en lunsj ute eller en ekstra lang tur, med eller uten hund, godt for immunforsvaret. Har du barn er det et fint avbrekk i dagen å aktivisere dem ute. Det er fint for både store og små å kjenne på at ute i naturen er alt som normalt, selv om hverdagen nå er preget av unntakstilstander.

Unngå brakkesyke

– Har du barn som er hjemme fra barnehage og skole vil det fort oppstå brakkesyke i heimen, og for mange barn vil det være en brå overgang. Da er det viktig å flytte fokus over på noe hyggelig, og finne på ting som gjør at barna får utløp for energi, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.​

Hva med en tur på isen?

I deler av fylket er det fremdeles isfiske som gjelder. Her finner du tips for isfiske med familien. 
Skitt fiske!​

Jakt

Mange tenker nok at jakta er over, men noen arter er det fortsatt jakttid på. Bl.a. rødrev. Kanskje du har ei åtebu, og har muligheten til å bruke litt tid der i disse dager? 

Hold avstand!

Møter du kjente ute må du huske på å holde avstand. Dette er ikke tiden for håndhilsing og klemmer, men følg rådene fra helsenorge.no og oppdater deg på siste nytt fra folkehelseinstituttet.​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.