Norges Jeger- og Fiskerforbunds innsatsmedaljer delt ut!
Publisert 24.06.2020 13:25
Oppdatert 25.06.2020 10:35
Norges Jeger- og Fiskerforbunds innsatsmedaljer delt ut!
Heder og ære til Sindre Undseth og Thorbjørn Lysfoss i form av NJFFs innsatsmedaljer.
Thorbjørn Lysfoss og Sindre Undseth ble tildelt Norges Jeger- og Fiskerforbunds innsatsmedalje på en tilstelning med styret i NJFF-Hedmark.

​​​Innsatsmedaljene skulle vært delt ut på årsmøtet til NJFF-Hedmark som av kjente årsaker ble utsatt. Det er forbundsstyret som tildeler innsatsmedaljene etter innstilling fra fylkeslaget, og til å dele ut medaljene kom leder av forbundsstyret Knut Arne Gjems. Medaljene er en av de høyeste utmerkelser som Norges Jeger- og Fiskerforbund deler ut.


Leder av forbundsstyret Knut Arne Gjems delte ut NJFFs innsatsmedaljer til Thorbjørn Lysfoss og Sindre Undseth. Leder i NJFF-Hedmark Kjetil Hagen gratulerer!

Thorbjørn Lysfoss er medlem hos Trysil JFF og om Thorbjørn sier innstillingen:
Thorbjørn har helt siden 1980 tallet hatt tillitsverv både i lokalforeningen Trysil JFF, fylkeslaget og i NJFF sentralt.

I NJFF- Hedmark har han i en periode fra 1996 og fram til 2002 vært styremedlem, nestleder og leder i fylkesstyret. Han har også hatt tillitsverv i NJFF sentralt (valgkomiteen). Thorbjørn har også vært delegat fra NJFF-Hedmark på en rekke av NJFFs landsmøter.

Han har i perioden fra før årtusenskiftet og fram til i dag vært en av våre dyktige hovedinstruktører på våre kurs når det gjelder storvilt og rovvilt. Jaktlederkurs, ettersøkskurs (fra grunnkurs til ettersøk videregående), elgjaktkurs og kurs rundt store rovdyr. Særlig på det siste feltet har Thorbjørn vært en pioner gjennom vår oppbygging og gjennomføring av ettersøkskurs på skadet bjørn, kurs for kommunale skadefellingslag for ulv, bjørn, jerv og gaupe, og kurs for lisensjegere. I sin rolle som instruktør har han også blitt leid ut til andre fylkeslag.  Han er også jegerprøveinstruktør og holder årlig kurs i Trysil og Engerdal. Thorbjørn har vært en viktig brikke i NJFF-Hedmarks opplæringsvirksomhet de siste 20 årene.

Thorbjørn har også gjennomårene vært styremedlem og leder i lokalforeningen sin, og vært styremedlem og en periode leder i Trysil fellesforening for jakt og fiske.

Styret i NJFF-Hedmark setter stor pris på den jobben Thorbjørn Lysfoss har lagt ned for organisasjonen som en dyktig, faglig god og engasjert person, og innstiller han til NJFFs innsatsmedalje.

Om Sindre Undseth sies det i innstillingen:
Sindre har helt siden rundt 1970 vært medlem og innehatt tillitsverv i Ytre Rendal Jeger- og Fiskerforening. Han har vært en ildsjel av de sjeldne som alltid stiller opp på dugnadsbasert arbeid, og har innehatt tillitsverv både lokalt og i fylkeslaget i Hedmark. Av tillitsverv kan nevnes over 20 år som styremedlem, kasserer og sekretær i YRJFF. I NJFF-Hedmark har han hatt to perioder som styremedlem og 4 valgperioder som stødig leder av valgkomiteen. I tillegg var han leder i region Nord Østerdal i den tiden fylket hadde en regioninndeling. Han har også vært valgt delegat fra NJFF-Hedmark til landsmøtet i NJFF flere ganger.

Sindre har også vært svært kunnskapsrik og engasjert i vilt og fiskeforvaltning. Han ledet viltnemnd og fallviltarbeid i Ytre Rendal kommune i en årrekke, og hadde også en rolle i viltforvaltning på fylkesnivå.
I lokalforeningen har han også bidratt aktivt med sin kunnskap om vilt og fisk. På grunnlag av dette, og med stor tillit både fra grunneierne og jegere ble han valgt til leder for lisensjakt på ulv i Osdalsreviret i 2018. Denne oppgaven ble løst med glans og står som et eksempel på en vellykket og ryddig lisensjakt.

Han har i tillegg en unik evne til å få med seg andre på laget. I tillegg til å være med som arrangør av arrangement som NM Isfiske Lomnessjøen 2019, har han hatt en finger med i det meste annet i foreningens regi – nå sist i forbindelse med den pågående planleggingen av årets EM/VM i fluefiske i Stor-Elvdal/Rendalen som YRJFF er engasjert i – gjennom blant annet i å få tak i frivillig mannskap, samt arrangere barnas fiske VM (fiskesommer arrangement i forbindelse med EM/VM).

Styret i NJFF-Hedmark setter stor pris på den jobben Sindre Undseth har lagt ned for organisasjonen som en dyktig, faglig god og engasjert person, og innstiller han til NJFFs innsatsmedalje.

NJFF-Hedmark er stolte over at begge har blitt tildelt NJFFs innsatsmedalje, og gratulerer med fortjent heder!​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.