Nye fangstmenn/kvinner
MTE
Publisert 12.12.2018 15:04
Oppdatert 13.12.2018 10:47
Nye fangstmenn/kvinner
Lytt og lær! Foto: MTE
I forrige uke arrangerte vi kurs i fellefangst av mår. En kveld med teori og en dag ute i felten. Noen deltakere driver med fellefangst fra før og noen er helt ferske, men alle fikk nytt påfyll som man kan ta med seg videre!

​​​​Torsdag 6. desember møttes 11 deltakere på Vang JFFs klubbhus. Instruktørene Jens Petter Halberg og Christian Dufseth foredro om mårens biologi og atferd, felletyper, oppsett, plassering, åte, og innføring i lovverket rundt fellefangst på mår. De ga gode tips og råd, og delte av sin kunnskap og sine erfaringer. En innholdsrik og lærerik kveld!

inne.jpg

Kursets andre del ble gjennomført lørdag 8. desember. Denne dagen var det noen deltakere til også, som kom fra Østfold! Vi møttes i Vangs dype skoger i snø og skikkelig vintervær! ​Vi kom ikke til alle steder vi hadde tenkt først, pga snøvær og ubrøytede veier. Men Jens Petter hadde klekket ut en god plan lell! Så vi fikk satt opp ei felle før lunsj. Grundig gjennomgang av plassering, oppsett, åte, mye gode tips å få med seg! Vi fikk også sjekket en av Jens Petters feller, som allerede hang oppe. Dessverre ingen fangst! Vi tok ei lunsjpause på Bringbu - bål, pølser, bålkaffe og prat! 

bål.jpg

Etter lunsj satte vi opp ei felle til. Det ble mye spørsmål og kommentarer, og en fin dag for læring for alle mann! Deltakerne følte seg klare for å prøve seg som fangstmenn/kvinner, og noen hadde allerede etter torsdagen bestilt seg feller! 

Det blir spennende å se om det blir fangst i fellene vi satte opp, i løpet av vinteren. Vi vil selvsagt dele bilder, hvis det blir mår! Vi håper også at vi mottar bilder fra deltakerne med mårfangst! Det var flere som nevnte at de kunne tenkt seg opplæring i flåing av mår, og det er noe vi tar med oss videre - og håper at vi kan få til etter endt sesong!

Vi ønsker dere alle lykke til som fangstmenn/kvinner!

jp.jpg

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.