Reservatpolitikk!
MTE
Publisert 22.12.2020 10:12
Oppdatert 22.12.2020 10:15
Reservatpolitikk!
Istockphoto
«Julegava» fra Klima- og miljødepartementet kom tidligere i år enn i fjor, men vi fikk heller ikke denne gangen det vi ønsket oss.

​​Avgjørelsen av klager på vedtak om kvote og område for lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen i 2021 kom i går. Departementet opprettholder rovviltnemndenes vedtak om felling av ulvene i revirene Aurskog og Kynna, men ikke i revirene Hernes, Hornmoen og Rømskog. Det blir kun lisensfelling i revirene Aurskog og Kynna. Inntil 8 ulver i Kynna-reviret og inntil 2 individer i Aurskog-reviret. Totalt 10 individer i sona.

Departementet mener at det ikke er grunnlag for å felle ulvene i revirene Hernes, Hornmoen og Rømskog. - Tragisk at rovviltnemdenes vedtak ikke blir fulgt. Hernes og Hornmoen burde absolutt vært tatt ut sammen med Kynna. Forstår frustrasjonen blant våre medlemmer i Elverumsregionen, sier styreleder Kjetil Hagen. Argumenter som lite dokumenterte ulver foreløpig i vinter, holder ikke mål​​, fortsetter han. 

Det er en voldsom belastning i hele Elverumsområdet, det er daglig observasjoner av ulv tett innpå folk og bebyggelse, og elgstammen er stekt nedadgående. Dette er ikke holdbart, de tre revirene Hernes, Hornmoen og Rømskog som rovviltnemndene foreslo bør også tas ut, så vi kan nærme oss bestandsmålet!

Dette skaper nok en gang frustrasjon og skuffelse i ulvesonen. - Vi er ikke overrasket, men veldig skuffet! Det skulle vært spennende å sett regnestykket hvor dette medfører at vi nærmer oss forliket. Synd at folk innenfor sona ikke blir tatt på alvor. Dette er reservatpolitikk! sier rovvilttalsmann Nils Øverby i NJFF-Hedmark.


I sekretariatets innstilling ble det klart gitt rom for ytterligere uttak ut over innstilling på Kynna og Aurskog. Denne muligheten benyttet Rovviltnemdene ved å inkludere Hernes, Hornmoen og Rømskog. Det ble fattet et prinsipielt viktig vedtak om uttak av grensereviret Rømskog etter dialog med Sverige.
Vi vil berømme en offensiv og handlingskraftig rovviltnemd med god innsikt i situasjonen vi i sonen er utsatt for.

Uttak av 2 flokker i ulvesonen er bedre en ingen, men et godt stykke unna nødvendig uttak for å realistisk nærme oss ulveforliket. Selv om frustrasjonen nå er stor kan vi ikke gi opp, kampen fortsetter!

Les vedtaket i sin helhet HER.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.