Småviltjaktcamp i Sollia
MTE
Publisert 07.10.2020 12:46
Oppdatert 07.10.2020 13:55
Småviltjaktcamp i Sollia
Rypejakt med stående fuglehund - tåka la seg over fjellet utover dagen! Hundefører er Thomas Vogler med sin irsk setter. Foto: Gina T. Evensen
Fra 3.-5. oktober arrangerte NJFF-Hedmarks BUK introjakt/småviltjaktcamp i Sollia. Med oss var 5 deltakere, og vi hadde fine dager på jakt (hos Sollia Fjellstyre) og på skytebanen!

​​​​​​Vi startet opp med en nydelig lunsj på lørdagen - her måtte deltakerne trå til! De fikk en quiz der de blant annet måtte være med å gjøre opp due, rype og skogsfugl. Dette ble til et fantastisk måltid over bålpanna. Etter at vi hadde blitt litt kjent med hverandre så gikk turen ut - og på ande- og skogsfugljakt. Noe vilt observert, men ingen fangst. 

Søndagen startet med harejakt med drivende hunder. Dessverre vanskelige forhold for hundene, og vi klarte ikke å finne hare. Vi hadde et stort håp om los, men slik ble det ikke denne gangen. Etter lunsj gikk turen ut på rypejakt med stående fuglehund og støkkjakt på skogsfugl. Ingen fangst her heller. Men en innholdsrik dag, med innføring i flere forskjellige jaktformer og mange kilometer på beina. Etter en god middag, så var det godt å finne senga - etter en lang dag i frisk luft!

Mandagen gikk turen på skytebana. Bjørkelangen JFF stilte opp med 3 engasjerte og dyktige instruktører, som ga deltakerne en kjempeflott dag! Ikke alle hadde mye erfaring med hagla, så progresjonen var enorm hos samtlige. ​Rett og slett en kjempeflink gjeng - som knuste leirduene! Instruktørene fra Bjørkelangen hadde med seg 6 kastere, så de fikk virkelig prøvd seg på vriene duer også. 

Selv om det ble dårlig med fangst, så syns vi at det ble fine og lærerike dager. Så vi håper deltakerne sitter igjen med gode opplevelser og ny kunnskap. Tusen takk for fine dager Solveig, Siv Andrea, Else, Hilde og Haaken!

Tusen takk for god hjelp til hundeførere og jaktfaddere, Simen, Krister, Thomas, Tonje og Gina!

Og ikke minst, en stor takk til Knut Johan, NJFF-Buskerud, og Bjørkelangen JFF v/ Magdalena Maj-Larsen, Jesper Maj-Larsen og Kevin ​Sterner!

Dueslakt.jpg

Siv Andrea og Solveig fikser lunsj!

Bålmat2.jpg

Finnes det noe bedre? Skogsfugl, rype, duer og grønnsaker på bålet!

Harejakt.jpg 

Harejakt!

Rypejakt i tåke.jpg

Haaken på rypejakt!

Støkkjaktpause.jpg
Kaffepause i støkkjakta - Knut Johan, NJFF-Buskerud var med som kjentmann!

Jenter på skytebanen.jpg 

Jentene på skytebana!

Haaken_Magdalena.jpg

Haaken fikk skikkelige utfordringer av Jesper. De tok han på strak arm og knuste duer!

Skytebanegjengen.jpg 

Hele gjengen på skytebana - instruktørene i bakgrunn: Jesper, Kevin og Magdalena.

Flere bilder og filmsnutter på Instagram @njffhedmark

Alle foto: Gina T. Evensen, Magdalena Maj-Larsen, Marius Hassve og Mari T. Evensen.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.