Smekkfullt på ulveseminar
MTE
Publisert 19.09.2018 15:16
Oppdatert 19.09.2018 15:25
Smekkfullt på ulveseminar
I Statsråd Ola Elvestuens fravær, stilte Statssekretær Atle Hamar på ulveseminar med debatt på Norsk skogmuseum i Elverum tirsdag kveld. Rundt 300 engasjerte tilhørere fylte den store salen. Naturbruksalliansen arrangerte seminar og debatt, og Knut Arne Gjems, leder i NJFF-Hedmark innledet til debatten.

​​​​– Skal vi bare betrakte naturen eller skal vi faktisk forvalte den, sa Gunnar Gundersen og satte tonen i ulveseminaret i Elverum tirsdag kveld, skriver Østlendingen på sine nettsider.​

Følger ikke opp Stortingets bestandsmål

Det store trekkplasteret skulle være statsråd Ola Elvestuen (V), men han sendte i stedet sin statssekretær Atle Hamar (V) til ulvedebatt.

– Det er hyggelig at det er fullt. Og det er hyggelig at statssekretæren er mer modig enn statsråden, og stiller. Stortinget har bestemt at vi ikke skal ha noe reservat og ulv skal tas ut når bestandsmålet er nådd. Vi ser at både jakten på bjørn og jerv i ulvesona er stoppet av departementet, tiltross for at bestandsmålene er oppfylt. Vi har bedt om møter med forlikspartiene på Stortinget og henger på saken. Vi kan ikke godta at ulvesona er i ferd med å utvikle seg til et rovdyrreservat, sier Knut Arne Gjems. ​

Kveldens innhold

Etter Gundersens innledning, fortsatte Statsekretær Atle Hamar. Han ga forsamlingen en innføring i hva det er som styrer forvaltningen av norsk ulv og hvordan forvaltningen gjennomføres, ​og han snakket om Bernkonvensjonen, naturmangfoldloven, stortingsmeldinger, stortingsforlik, aktiv rovviltforvaltning, todelt målsetting og tydelig sonepolitikk.​ Deretter foreleste John Odden fra NINA, om dagens bestandsstatus. Reidar Åsgård fortalte om rovviltnemndenes vanskelige arbeid og Gunnar Glöersen ga de frammøtte en innføring i svensk forvaltning av ulv.​​ Etter foredragene, innledet Knut Arne Gjems debatten, der Per Gunnar Sveen (Ap), Kristian Tonning Riise (H), Morten Ørsal Johansen (Frp), Marit Arnstad (Sp), ​​Oluf Maurud (Krf), Hilde Mari Bjørke(SV​) deltok. Bondelaget.no​ har skrevet litt om debatten. Det ble åpnet for spørsmål fra salen etter debatten, og det dannet seg lang kø. Hamar fikk mange spørsmål og måtte tåle kritikk fra både tilhørere og motdebattanter.

Naturbruksalliansen er et samarbeid som er opprettet for å samle ulike nærings-, friluftsliv- og distriktsinteresser til felles/koordinert arbeid for å forbedre forvaltningen av ulvebestanden i Norge slik at den er i tråd med Stortingets vedtak og intensjoner. Samarbeidet Naturbruksalliansen består av følgende organisasjoner: Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Norsk Sau og Geit, Norskog, Norges Skogeierforbund, Glommen Skog, Folkeaksjonen Ny Rovviltpolitikk, Norsk Almenningsforbund samt NJFF i Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold.​

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.