Stor trafikk på viltkamera
MTE
Publisert 21.11.2018 13:17
Oppdatert 21.11.2018 14:29
Stor trafikk på viltkamera
Foto: http://viltkamera.nina.no/
I samarbeid med NINA er vi med på et prosjekt, Scandcam, der vi studerer vilt med viltkameraer. På et av "våre" viltkameraer, utplassert i Julussdalen, er alle de fire store på film, i løpet av noen uker i august/september. Vi har hatt alle rovdyrartene mange ganger før, men dette var første gangen på samme viltkamera.

​​​​​​​Prosjektet har pågått i et par år her i Hedmark, og vi har nå til sammen ca. 90 kameraer ute. Det er mange som gjør en god dugnadsinnsats i prosjektet, ca. 40 personer er med! Dette er personer med god kunnskap om vilt, viltets bruk av områder, og spesielt hvor gaupene ferdes.

Prosjektet gir først og fremst muligheten til å evaluere den tradisjonelle overvåkingen av gaupe på snø. Når vi noen vintre ser at snøforholdene ikke er gunstige. Med kameraer kan vi i tillegg registrere og overvåke andre arter i naturen, skille gaupene fra hverandre gjennom flekkmønsteret, følge med på spredningen av villsvin, se bestandsutviklingen hos hare, rødrev, rådyr, overvåke andre store rovdyr, samt helse og spredning av sykdom (pels- og hudparasitter). 

På kameraet i Julussdalen vandrer alle de fire store rovdyrartene (gaupe, jerv, brunbjørn og ulv) forbi et og samme kamera på bare noen uker. Se filmen HER​

Se andre bilder fra prosjektet her: http://viltkamera.nina.no/​

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.