Villsvin og storviltprøve
MTE
Publisert 13.04.2021 13:16
Oppdatert 13.04.2021 15:45
Villsvin og storviltprøve
Foto: NJFF
Det nye jaktåret startet 1. april. I den sammenheng dukket det opp et spørsmål rundt storviltprøve og villsvinjakt...

En lokalforening tok opp dette med storviltprøve og villsvinjakt med oss i NJFF-Hedmark i helga. Jakttiden på villsvin er fra 1. april-31. mars, og dermed må man etter den 1. april ​faktisk ha både treningsskudd og storviltprøve for å jakte villsvin. På grunn av koronasituasjonen er det nå begrensninger på skytebaner og det vanskeliggjør muligheten til å avlegge storviltprøven. Vi tok saken opp videre med NJFF som igjen tok det opp med Miljødirektoratet.

Denne saken hastet det å få avklart, og svaret fra Miljødirektoratet kom raskt:​​​

På grunn av den situasjonen en er oppe i nå, med begrensninger på skytebaner grunnet Covid-19, ser vi at det er problematisk å avlegge skyteprøver i enkelte deler av landet. Dokumentasjon av godkjent skyteprøve jaktåret 2020/2021 vil derfor være tilstrekkelig til jakt på villsvin frem til ny prøve er mulig å avlegge. 

Godt at svaret kom raskt, og at saksgangen fungerer!

Skyteprøver avlagt i fjor er slettet fra "min jegerside" og appen

På grunn av en utfordring med å legge inn ny skyteprøve i appen med det samme våpenet som man hadde avlagt prøve med i fjor, er alle skyteprøver fra fjoråret nå slettet fra "min jegerside" og appen. Det betyr at jegere ikke selv lenger har mulighet til å dokumentere skyteprøve avlagt i fjor med appen eller "Min jegerside". For de som hadde unntak fra skyteprøve i fjor, var denne opplysningen allerede fjernet fra 1. april.  

Hvis noen havner i kontroll i forbindelse med lisensfelling eller villsvinjakt kan Jegerregisteret spore godkjentstatus fra fjoråret. ​

Miljødirektoratet: Generelle krav til jakt og fangst​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.