Våre fiskevann
Publisert 07.02.2016 20:57
Oppdatert 17.03.2017 13:06
Våre fiskevann ligget på Åsnes Finnskog og har den seinere tid gjennomgått omfattende restaureringsarbeider.

Utgravertjernet

​Vi har innført et eget fiskekort og egne fiskeregler for Utgravertjernet. Kortet fås kun kjøpt på smspass, og koster 100 kroner pr dag for alle.


Fiskeregler:

  • Kortet gir kun rett til fiske i Utgravertjernet
  • Åsnes JFF sitt ordinære kort gjelder IKKE i Utgravertjernet
  • Kortet gir rett til å fiske med 1 stang
  • Maks to ørretter over 25 cm pr dag
  • Minstemål på ørret er 25 cm
  • Ingen minstemål på andre arter
  • Ørret er fredet fra 15. september til 1. november
  • Det er kun mulig å kjøpe kort via SMS

Veibeskrivelse:

Utgravertjernet ligger på Flisdalen, for å komme dit kjører du Gravbergsveien oppover Flisdalen til du kommer til Lindåbrua, der tar du til venstre og du finner vannet på din venstre side kun 30 meter fra veien.


Flisaelva

Her kan du blant annet fiske i den stilleflytende og artsrike Nedre Flisa. Elva kan skilte med veldig godt abbor- og gjeddefiske. Lett å fiske fra land eller med kano. I Flisaelvas øvre deler finner du mye harr og ørret. Her omtales elva som et perfekt sted å starte fisket for den novise fluefisker – enkel å vade, ligger lett tilgjengelig ved vei og er tilrettelagt med et titalls gapahuker og bålsted langs vassdraget.

Stor abbortjernet har en tallrik abborbestand som passer godt for barnefamilienes fiske.  Her finnes mange små, men også noen store fisker.  Her er sjansen absolutt til stede for fangst. Rogsjøen passer også godt for barns fiske, hvor det er tilrettelagt med bålplass og gapahuk. Denne sjøen er også lagt tilrette for bevegelseshemmede med egen fiskebrygge.

I Lindsjøen kan du oppleve gjeddefiske på sitt beste omgitt av Finnskogens mystikk.

Rogsjøen

Flott fiskevann med bilveg helt fram. Rogsjøen passer godt for fiske med barn, og den er tilrettelagt for bevegelseshemmede da plassen er asfaltert helt til strandlinjen og egen fiskebrygge. Her finner du også grillbu, gapahuk og wc.
I tillegg til fiske er det flotte turmuligheter i området både til fots og på sykkel (merkede sykkelruter). Badeplass ved sjøen og rikelig med plass til å sette opp telt.

Du kan komme til Rogjsøen fra fylkesvei 206 (Kaptein Dreyers veg) og fra fylkesvei 461 (Gravbergsvegen).
Kommer du fylkesvei 206 fra Flisa, følger du veien mot Sverige og etter ca 9 km tar du av til venstre ved skiltet Kynndalen. Følger Karlstadveien innover og du kommer til en veibom (2. vei til venstre). Deretter følger du Buråsvegen videre oppover i ca 4 km. Veien stopper/kommer ut i en T-form. Ta til venstre og fortsett Buråsevegen oppover i ca. 5 km. Du passerer ei bru over Kynna og tar veien inn til høyre etter brua og et hus som ligger der (står Rogberget på et treskilt). Fortsetter veien rett fram og kommer til Rogsjøen.

Her har foreningen egen båt som kan bookes via minebater.no Fordrer at du er medlem i NJFF og har nøkkel. Book båt her- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.