Foreningens hytter
Hanne Eriksen
Publisert 07.02.2016 20:20
Oppdatert 23.06.2020 22:43
Oversikt over foreningens hytter:

​​​​Aspetjernshytta
Aspetjernshytta ligger ved Store Emten på Varaldskogen. Den raskeste kjøreveien er over Øyermoen. Det er et godt utgangspunkt for jakt, fiske og friluftsliv. Hytte kan leies hele året, men veien er ikke bestandig brøytet på vinterstid. Her er det kjøkken med gasskomfyr, peisestu​e og to soverom, til sammen 10 sengeplasser. Husk å ta med vann!

Aspertjernshytta kan bookes her via inatur.no​

Kontaktperson: Tony Larsen.

Mobil: 415 80 139   E-post: tony_larsen@live.no


Holmtjernskoia

Hytta ligger ved Holmtjern og kan fritt benyttes av alle. Fint utgangspunkt for jaktturen, fisketuren eller en tur ut i skog og mark. Det er en frivillig døgnpris på kr. 50kr om du overnatter. Innbetales på vipps eller på konto til foreningen, se oppslag i koia. Husk å ha med øks, vann og rengjør koia etter bruk.

Svarttjernskoia
​​​​Hytta ligger ved Svarttjern og kan fritt benyttes av alle. Fint utgangspunkt for jaktturen, fisketuren eller en tur ut i skog og mark. Det er en frivillig døgnpris på kr. 50kr om du overnatter. Innbetales på vipps eller konto til foreningen, se oppslag i koia. Husk å ha med øks, vann og rengjør koia etter bruk.​


Kaskukoju (Jugarkoie)
Kaskukoju ligger ved Fjørsjøen på Varaldskogen. På den smale ryggen mellom Fjørsjøen og Vikeråa er den idyllisk plassert. Rune Haugen hadde ideen om å bygge en ljorkoie ved Fjørsjøen. Fra eldre tider skal det ha stått en fløterbrakke der. Leif Furuli foreslo at koia skulle hete Kaskukoju. Leif var byggeleder og ordnet med virke fra egen skog. Stokkene ble skåret på en lokal sag og likeså materialene til taket. Den ble laftet opp i 1995. Fiskeutvalget for Austmarka har notert at det er brukt mer en 300 dugnadstimer på byggingen. Kaskukoju er en ordentlig ljorkoie. Bålplassen midt i koia er murt opp av gråstein. I taket er det en luke som må åpnes når bålet tennes. Ved veggene er det brisker, og 5-6 personer kan overnatte på disse. Koia står åpen til allmenn bruk, og den blir brukt som hvilested og til overnatting sommer som vinter. Det er notert at folk har overnattet der ved 25 grader minus. Den er til og med også brukt til bryllup, da et par har giftet seg der. Neste gang dere besøker Varaldskogen så besøk koia og kokk kaffe og jug litt.

- Annonse -
Logo Eidsiva
Digerud Varme
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.