Sjøsatt 6 nye trebåter på søndag (med bilder!)
Publisert 25.04.2016 14:28
Oppdatert 25.04.2016 14:41

​​​​På Ringstrand (ved Ringsaker kirke) ble det sjøsatt 6 nye trebåter på søndag! Dette er båter bygd etter «gjøvikmaler» og Båtbygger Jan Viggo Pettersen har vært læremester for dette arbeidet i to år. Han er en meget god læremester og en dyktig håndverker. Det er Moelv og omegn jeger og fiskerforening som har leid lokalene av Ringsaker kommune vi bygger båt i. Men samarbeidet mellom Gjøvik Fiskerforening og Moelv er upåklagelig!

Når båtbygger Pettersen  ankom lokalene på Ringsaker søndag morgen, med en kjempediger og spesialbestilt marsipankake fra Raufoss, da skjønte vi at nå var tiden inne for en meget høytidelig anledning. Dette skulle nytes i lange drag gjennom hele dagen.

Vi hadde mistenkt at det skulle komme en del folk fra begge sider av fjorden for å bivåne dette, men at det skulle dukke opp nesten 100 personer, det hadde vi ikke trodd!!!!! Det ble servert kaffe og hjemmebakt kringle, pølse og lompe samt den marsipankaka nevnt tidligere. Folk syntes dette var helt vanvittig moro å sjå, dette er jo ikke til å tru…..dette er jo møbelfabrikk sa den ene….

Været var upåklagelig og stemningen var meget fin. De som har bygget båter i vinter har vært Jan Viggo  Pettersen, Per Robert Larsen, Joakim Løkken, Andre Løkken, Håvard Hansen, John Magnus Ramfjord, Jan Ødegård og undertegnede.

Båtbyggerne sa at bedre læremester og mentor kunne man ikke få tak i…det bygges jo ikke båter rundt Mjøsa heretter så dette må vi få videreført til neste generasjon sa mentoren selv.

Den yngste er 22 år (John Magnus Ranfjord) og den eldste er 75 år(Per Robert Larsen) så dette har blitt en meget sosial vennegjeng.

Hele seansen gikk smertefritt og de første møtte opp kl 0830 og vi var ikke ferdige før kl 18 på søndag kveld.

 


Bilde 1: Marsipankaka

20160425_01.jpg


Bilde 2: Uttak av mentors båt

20160425_02.jpg


Bilde 3 : Andre Løkken sin flotte båt.

20160425_03.jpg


Bilde 4: Joakim Løkken sin fine båt.

20160425_04.jpg


Bilde 5: Publikum(de fleste var inne og spiste kake)

20160425_05.jpg

 


Skrevet av

​Robert Larsen, Formann  i  Moelv og omegn jeger og fiskerforening- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.