Skyting
Odd Strand
Publisert 07.02.2016 20:26
Oppdatert 29.05.2016 21:28
​​​Bøverlunden Jaktskytebane

Det var Per Skaugen, Odd Bergundhaugen , Per Gunnar Voll og Odd T.Malmedal som formann som begynte å se på muligheten for å få til ei bane med både hagle- og riflebane samlet. MOJFF og hadde hatt haglebane på ei myr ved Næra, dette var ikke helt heldig med hensyn til for forurensning, derfor falt valget på Bøverlunden. Det var planlagt at det skulle tas ut mer masse en det det ble gjort, slik at det skulle kunne skytes opp til 200m. Det er bare mulig under feltmessige forhold. 

Bøverlunden er opprinnelig ei seter grend, som har vært benyttet helt fram til i dag. Den siste som sæteret var Odd Nysveen
MOJFF startet opp på Bøverlunden i 1982, først med vinterskyting, senere med en jegertrapbane, (leirduebane). Så kom en 100m rifle bane. Det var opprinnelig ment at det også skulle komme en 200m bane, men grunnforholdene umuliggjorde dette. Senere kom Mjøscross med sin motocrossbane.   
 
Bøverlunden Jaktskytebane består i dag av ei jeger trap-, ei hel elektronisk løpende elg- og ei elektronisk riflebane med åtte skiver, og etter som vi er ei jaktskytebane har vi figurer av jaktbart vilt i Norge. Alle standplasser er overbygd.
Videre jobber vi med en compakbane, dette er ei leirduebane, med flere utkastere, og er en morsom skyteøvelse, samtidig som den gir god trening til jegere som jakter med hagle. ​

mojff_oversiktsbilde_riflebanen_1.jpg

MOJFF har tilgang til banen tre dager i uken, mandag, onsdag og søndag. 
I sommerhalvåret har vi skyting hver mandag og onsdag, fra kl. 18 og så lenge det er folk som vil skyte. Etter de nødvendige øvelsesskuddet er det mulighet for oppskyting til storviltprøven, noe som er lovpålagt hvis en skal jakte storvilt. Ved alle skytinger samles vi i skytterhuset for en kaffekopp, og ofte er det noe som har ei morsom historie. Vi er behjelpelig hvis det er noen som har et gevær som ikke «går på».  Det er mange som har fagkompetanse.

Om vinteren starter vi opp med veteranskyting, dette er et tilbud for de som har mulighet å møte opp på dagtid. Vi starter kl. 10, først med en kaffekopp, deretter setter vi ut noen skivestativer med forskjellige dyrefigurer, tilnærmet jaktfelt. Skyter to omganger, med anvisning, så er det en ny omgang med kaffe, før vi tar en dugnad på forskjellige installasjoner på banen. De elektroniske skiver krever en del vedlikehold. 

mojff_bilde_fra_skytterhuset.jpg
Fra en hyggestund i skytterhuset.  


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.