Gjør deg klar for ny skytesesong
MTE
Publisert 18.03.2021 19:33
Oppdatert 25.03.2021 08:54
Gjør deg klar for ny skytesesong
UTSATT PGA KORONASITUASJONEN! Torsdag 8. april starter årets sesong! Vi oppfordrer alle storviltjegere til å laste ned "Min jegerdokumentasjon" og registrere sine våpen før sesongen starter.

​​Den nye appen "Min jegerdokumentasjon" tas i bruk på Lisetra. Last ned appen til smarttelefonen din, og legg inn dine våpen (på PC med Bank-ID). Vi skriver selvsagt fortsatt ut på papir for de som heller ønsker dette.

"Min jegerdokumentasjon" - jegerens app

Den nye appen henter data fra Jegerregisteret og gir dokumentasjonen som trengs på at skyteprøve er bestått, jegeravgift betalt og registrering som lisensjeger er utført. Jegeren må selv sørge for at kontrolløren av skyteprøven på skytebanen gir digital kvittering i appen på at prøven er gjennomført og bestått. Man må påregne at det kan ta litt tid før foreningene er klare for digital registrering på skytebanene, da de først må få registrert kontrollører. ​​

Mer om appen "Min jegerdokumentasjon": 

 • Den nye appen gir jegere tilgang til dokumentasjonen de trenger under jakta på mobilen

 • I appen finner du bevis for bestått skyteprøve, betalt jegeravgift og registrering som lisensjeger​

 • Appen henter data direkte fra «Min jegerside» i Jegerregisteret

 • Appen fungerer også når telefonen er uten mobildekning og tilgang til internett

 • Opplysninger som legges inn når dekning mangler blir overført til Jegerregisteret straks dekningen er tilbake

 • Du laster ned appen fra Play Butikk​ eller App Store​​​​​​

Sjekk hvilken dokumentasjon du ma ha med deg under jakt, felling og fangst

Den nye appen er sikker å bruke. Når du logger deg på første gang må du bruke ID-porten for å identifisere deg, på samme måte som i nettbanken eller når du logger deg på «Min jegerside» i jegerregisteret.

For alle som ikke kan eller vil bruke appen vil papirvitnemål fra skytebanen fortsatt være gyldig som dokumentasjon på bestått skyteprøve. ​

Slik bruker du appen:

 • Last ned appen «Min jegerdokumentasjon» fra Play Butikk eller App Store.

 • Logg inn på «Min jegerside» på www.jegerregisteret.no og registrer våpnene du tenker å avlegge skyteprøve med.

 • Åpne appen mens du har mobildekning for å oppdatere denne med dataene dine fra Jegerregisteret. Gjør dette før du drar til skytebanen, som kan ha dårlig dekning.

 • Etter gjennomført skyteprøve overfører appen opplysninger til Jegerregisteret om at skyteprøven for året er avlagt, og med hvilket våpen.

 • Etter registrering er opplysningene tilgjengelige både i appen, på Min jegerside og på det digitale jegeravgiftskortet.

 • Ved en eventuell kontroll under jakt blir QR-koden på jegeravgiftskortet avlest og opplysningene dine bekreftet.

 • En digital veileder for bruk av appen finnes på www.jegerregisteret.no. ​​​​


Papir-dokumentasjon fortsatt mulig

Den digitale løsningen er utviklet i tett samarbeid med NJFF og DFS som de største arrangører av skyteprøven lokalt. Det er vektlagt at appen skal være enkel og lite tidkrevende å bruke.

På alle skytebaner vil det fortsatt være mulig å få kvittering for obligatoriske skudd og skyteprøve på papirvitnemål. Skyteprøvearrangører kan bestille blokker med vitnemål fra iss@miljodir.no.​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.