Rovvilt
Publisert 07.02.2016 20:40
Oppdatert 23.11.2017 21:36
Som medlem i RVJFF kan du være med i rovviltbekjempelsen/konkurransen. Har du gyldig jaktkort på småvilt, rådyr eller elg i Romedal almenning så kan du også jakte smårovvilt. Eller kjøp "revepass" for å jakte kun rev.
Rovvilt
Rovvilt

​​​​​​​​​​​POENGSKALA RVJFFS SMÅROVVILTBEKJEMPELSE:

 • Mår- 30​ poeng
 • Rev- 20 poeng
 • Mårhund- 10 poeng
 • Grevling- 10 poeng
 • Mink- 10 poeng
 • Korp- 10 poeng
 • Røyskatt- 5 poeng
 • Kråke- 3 poeng
 • Måke- 3 poeng
 • Skrike- 2 poeng
 • Skjære- 1 poeng

70 poeng gir gratis småviltkort i RA. 

Alt vilt må forevises viltutvalget ved Frank Monsen (tlf. 90599732) for registrering, om det skal være med i rovviltkonkuransen. RVJFF premierer også de tre beste i klassene senior/junior. Premieutdelingen skjer på foreningens årsmøte.​​ 


Reveprosjekt​ - nytt lokalt "På sporet av rødreven"

NJFF-Hedmark dro i gang prosjektet «På sporet av rødreven» i 2010, i 2017 ble det lagt ned. RVJFF og SJFF i samarbeid med Romedal og Stange Almenninger startet opp igjen en lokal variant av prosjektet samme år. Ledelsen i Almenningene og jeger- og fiskerforeningene synes prosjektet har vært så positivt at de gjerne vil fortsette reveprosjektet, og bruke midler på det. Stange og Romedal Almenninger (RASA) har brukt 350 000 kroner på prosjektet de sju år dette så langt har pågått.​ Prosjektet er godt viltstell, det gir viktige data og informasjon om reven, i tillegg til at det er en sosial og utfordrende jaktform. Forskningen viser at det er rev og mår som er de største predatorene på rype og skogsfugl.

Lokalt mottak

Vårt lokale mottak er hos Frank Monsen, Kolomoen – her kan du kjøpe revepass og levere rev. Revepass selges fram til 1. oktober. Det presiseres at det ikke selges pass etter 1. oktober! Pris: 200 kroner.

Regelverk

I Romedal- og Stange Almenninger må utenbygds jegere jakte sammen med en innenbygds jeger. Dere som vil oppnå fritt jaktkort, samt litt inntekt, oppfordres til å delta i prosjektet. Jegeren får 300 kroner i honorar pr. rev for å levere dataskjemaer. Revene blir senere enten flådd eller kjørt til destruksjon. Det blir ikke utbetalt honorar for fanget/skutt rev uten REVEPASS, eller rev som har begynt å råtne.  Gjelder også rev som blir levert uten fullstendig utfylt skjema. Mottakets avgjørelse er suveren!​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.