1. mai startet fiskesesongen
Hallgeir Henriksen
Publisert 11.04.2021 08:37
Oppdatert 23.05.2021 10:36
Det er nå åpne fiskevann stort sett over hele Vang Almenning, kjøp deg fiskekort og sikre dagens middag..Vang Allmenning er en del av Hedmarksvidda. Her finnes fine og spennende fiskemuligheter i sjøer, elver, bekker og tjern.
1. mai startet fiskesesongen
Ørret på 2,7 kg tatt av Helge Kristian Prestrud.

​​​HUSK å kjøpe fiskekort så du er klar!!

Etter avtale med Vang Almenning har Vang Jakt- og Fiskeforening ansvar for forvaltning av fisk i almenningen. Det er satt ut yngel hvert år i 80 år. Det drives usetting av fisk, kalking, ørekytefangst, predatorfangst m.m.  All yngel settes ut i Flagstadelva med tilhørende bekker og sjøer. Flagstadelva er en viktig gyteelv for Mjøsørreten.


Fiskebestand

Åsta er meget fiskerik. Om våren og ved stor vannføring kan en få fisk opp til 2 - 3 kilo. Sjøene i almenningen, som er merket på kartet, inneholder rik mengde av ørret, med individer opp til 1,5 kilo. På Spjeldsjøen er det en rik røyebestand. Ved stor vannføring kan en få stor mjøsørret i Flagstadelvas nedre deler.​

Beliggenhet og terrengbeskrivelse

Vang Almenning ligger i søndre del av Hedmarksvidda. Tilførselsveger går fra Hamar by med avkjøring ved Flagstad Bru rett øst for E6 Vienkrysset. Avstand til Gåsbu (porten til almenningen er ca. 15 km fra Hamar. En kan kjøre til Bringbu seter som ligger vel. 30 km. fra Gåsbu. En passerer da sjøene på vei innover almenningen. Sjøene er godt merket ved skilt fra fjellvegen. En kommer også til Gåsbu ved å følge skiltanvisninger fra RV 25, veien mellom Hamar og Elverum.
Almenningen er stort sett skogkledd med en god del myrdrag. Sjøene/elvene er allikevel lett tilgjengelige. Nord for Bringbu seter etter 45 min. gange er en på snaufjellet med høyeste punkt på 925m.o.h. Her finns Raufjellsbekken og Kittilås med rik ørretbestand samt Kroksjøen helt i toppen av almenningen med god ørretbestand. Er en heldig kan en treffe på villrein av Rondane-Sør stammen.
En har de fleste fiskemuligheter med maks 10 min. gange fra bilveg.

Fiskekort: www.inatur.no

Informasjon: www.vangjff.no

Spørsmål: post@vangjff.no- Annonse -
Print
Magasinet_nylogo_2013-14_outl
Vang Almenning
Peppes Pizza
Hedmark Fylkeskommune
Masterfil_for_vertikale_logoer
RGB_SectorAlarm_Norway_with tagline_white bg
Moelven
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.