Skyteprøve-krav justeres
Styret
Publisert 05.05.2021 10:16
Oppdatert 06.05.2021 11:15
På grunn av smittevernrestriksjoner vil det i 2021/2022 kun være krav om å ta siste del av skyteprøven for storviltjegere med skudd mot dyrefigur. Når det gjelder hagle/småviltjakt vil det stilles krav om treningsskudd som før.
Skyteprøve-krav justeres

​​

Forrige jaktår fikk storviltjegere fritak for kravet om skyteprøve på grunn av vanskeligheter med å gjennomføre prøven med gjeldende smittevernrestriksjoner.

Miljødirektoratet varslet tidligere i år at vi tok sikte på å ikke videreføre dette fritaket i inneværende jaktår.

SE HER for artikkel fra Miljødirektoratet.​

Vi i Vang JFF har allerede diskutert dette, og vi vil følge NJFF sine anbefalinger og Miljødirektoratet sitt krav til å gjennomføre siste delen av storviltprøven.

Det er en utfordring for de fleste riflebaner og gjennomføre en normal sesong med gjeldene smittevernkrav, noe vi fikk god gjennomkjøring og erfaring med i 2020.

 

Vang JFF vil legge til rette for riflebanen med et «kveldskort med en prøve» for de som kun ønsker dette, ellers blir tilbudene som vanlig med årskort for de som ønsker det.

Det er ingen tvil om at jegere burde skyte mer en «kun prøve» for de som eventuelt bare gjør det, håper det blir mindretallet. Vi anbefaler jegere å trene mest mulig før jakta.

Når det gjelder krav til treningsskudd på hagle så ser vi ingen grunn i år til å lempe på kravene om treningsskudd for å ha gyldig jaktkort.

Bakgrunnen for dette er at denne aktiviteten er mere ute, og med oppgradering av kapasitet ved haglebane og nytt betalingssystem er det tilnærmet ingen berøringspunkter.

Vi har verifisert dette med rettighetshaver Vang Almenning og Vang Grunneierlag, også med vårt rifle og hagleutvalg som har ansvar for gjennomføringen.​

Alle er samstemte om en slik gjennomføring av denne sesongen, og vi vil strengt følge gjeldene smittevernkrav fremover.- Annonse -
Print
Magasinet_nylogo_2013-14_outl
Vang Almenning
Peppes Pizza
Hedmark Fylkeskommune
Masterfil_for_vertikale_logoer
RGB_SectorAlarm_Norway_with tagline_white bg
Moelven
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.