10 gode fiskeområder i Hordaland
Publisert 05.06.2020 15:58
Oppdatert 22.03.2021 13:17
10 gode fiskeområder i Hordaland
Vil du fiske? Vi hjelper deg med å finne frem til gode fiskeområder som er lett tilgjengelig for hele familien.

​​​​​​​​​​​Dette er ti steder vi mener er gode områder å prøve fiskelykken. 

 1. Ormhilleren i Øygarden
  Friluftsområde på vestsiden av Rognesundbrua. Parkering til venstre like etter broen over Rognesundet, når man kjører fra Bergen/Ågotnes siden. Ca 5-600m gange fra parkeringsplass til gode fiskeplasser. Godt stangfiske etter marine arter fra svaberg. Vær obs på at det enkelte steder er bratte svaberg man fisker fra, så redningsvest anbefales for alle.

  Fin plass også for bading og telting. 
  https://www.bof.no/omrade/turomrade/ormhilleren

 2. Raudlio i Bjørnafjorden
  ​Friluftsområde med gode fiskemuligheter etter ferksvannsarter som ørret, røye og gjedde. Fra E39 sving av mot Gåssand fra Søfteland. Parkering ved Hatleli ca 3km fra E39. Ca 1 km gange på skogsbilvei fra parkeringsplass til flott fiskeområde ved gapahuk. Bergens Jæger- og Fiskerforening selger fiskekort for vannene på www.inatur.no

  Flott turområde med skikkelig villmarkspreg, til tross for at det er bynært. Fin teltplass øst for kloppen mellom vannene Ytste- og Inste-Raudlivatn. 
  https://www.bof.no/omrade/turomrade/rodlien

 3. Voss
  ​I Voss kommune er det mange gode fiskemuligheter. Felles for mange er at de dekkes av et fiskekort som Voss grunneigarskipnad selger via inatur.no: www.inatur/fiske-pa-voss​

  ​Kortet dekker over 500 tjern, vann og elvestrekninger. Av fiskearter får man hovedsakelig ørret, men det er også noen vann med røye.
  Se nettsidene i linken over for fiskeregler og oversiktskart over hvilke vann og vassdrag som dekkes av fiskekortet.
   
 4. Hylkje i Bergen
  ​Stangfiske fra gamle Hylke fergekai, gjerne agnfiske, kan by på spennende fangst av flere marine arter. Lett tilgjengelig med bil, da man kan parkere rett på kaien.

 5. Kvernavatnet på Austevoll
  ​Fiskevann med gode muligheter for fin ørret. Båt er tilgjengelig for NJFFs medlemmer gjennom medlemstilbudet "1 nøkkel- 100 båter": http://www.minebater.no/boat/199 

 6. Tveitavatnet på Askøy
  Fiskevann med både ørret og røye. Parkering langs vei er mulig. Man trenger ikke fiskekort for å fiske i tveitavannet​. Båt er tilgjengelig for NJFFs medlemmer gjennom medlemstilbudet "1 nøkkel- 100 båter":  http://www.minebater.no/boat/61

 7. Kvamskogen i Kvam
  ​Kvamskogen er et av Norges største hytteområder​ og er ca en times biltur unna Bergen. Det er mange fiskevann i området og mulighetene for spesielt ørret er gode. Kvam kommune opplyser om at at det ikke er krav til fiskekort i vannene på Kvamskogen, det samme gjelder Eikedalsvatnet som ligger i Samnanger kommune. Vær obs på at det er generelt fiskeforbud i ​Fossdalsvatnet og Mykladalsvann, da disse er drikkevannskilder. I vann som ligger i nord og øst, ved Kvitingen og Øystese-øst grunneigarlag, er det krav om fiskekort. Kort til disse kan kjøpes henholdsvis på automat i Kvitingen og på MX sport i Øystese.

  http://oystesejfl.org/index.php/fiskekort-i-fjellet/

 8. Fitjadalsvatnet i Kvam
  ​Stort vann nordvest for Øystese. Stor bestand av ørret. Fritt fiske i vannet og robåt er tilgjengelig for leie av Øystese JFL (betales på plassen. Båtene ligger ved Blekeld på østsiden av vannet. Bilvei helt frem (ikke alltid vinterbrøytet), og parkering ved båtene. Fin gapahuk og toalettfasiliteter ved Blekeld.

  http://oystesejfl.org/index.php/blekeld/

 9. Skogseidvatnet i Bjørnafjorden
  Skogseidvatnet er kjent for stor ørret og røye, og fiskere kommer gjerne langveis fra for å teste lykken her. Tilkomst fra land er vanskelig, så det anbefales å leie båt. Det er Hålandsdalen grunneigarlag som selger fiskekort for vannet, og fiskekortet gjelder i tillegg flere vann i området hvor man også kan få stor fisk.

  Fiskekort ​​​kjøpes på www.inatur.no​ hvor man også finner informasjon om fiskeregler i området samt kontaktinformasjon til personer som leier ut båter.


 10. Lille Lungegårdsvann i Bergen
  ​Dette er kanskje ikke førstevalget om man skal fiske matfisk, men i Lille Lungegårdsvann, midt i Bergen sentrum, finnes det grov ørret! NJFF-Hordaland fikk tillatelse til å sette ut ørret i vannet i forbindelse med åpningsarrangementet til Sportsfiskets År i 2014, og fisken har klart seg godt i vannet siden. Skal du fiske stor ørret, er dette et vann med gode muligheter for akkurat det. Fritt fiske.

   

  Video fra Dryflyliving.


Skitt fiske og god tur :)- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.