Velkommen til årets hjortejakt med ÅJFF
LJ
Publisert 16.04.2021 15:54
Oppdatert 07.05.2021 20:05
Velkommen til årets hjortejakt med ÅJFF
Jaktutvalget i ÅJFF har da gleden av å presentere årets "introduksjonsjakt på hjort".
Jaktutvalget i ÅJFF har da gleden av å presentere årets "introduksjonsjakt på hjort". Dette er et tilbud til både nye og tidligere jegere.

​​​Det er totalt satt opp 16 jaktdager til intro-jakt, fordelt over jaktterrengene i Helland og Hjørnevik. De 5 første helgene er satt av til jakt på Helland, mens de påfølgende helgene er satt av til jakt i Hjørnevik. Den først helgen i Hjørnevik har vi dedikert til damene. Deretter blir det brølejakt de to helgene etter. Det er kun satt av 10 plasser til de ulike dagene i brølejakten. Ved stor påmelding disse dagene vil man kunn få plass på en av dagene. Men så lenge det er mulig kan man delta på flere brølejakt dager. For de andre jakthelgene ønsker vi at man melder seg på begge dagene, det vil si både lørdag og søndag. Det vil komme en del jegere fra østlandet, og vi ønsker da å få til jakt både lørdag og søndag.

Vi oppfordrer alle som har tenkt å være med på hjortejakt i regi av ÅJFF om å også delta på dugnad i terrenget ved Helland. Dette er en glimrende annledning til å bli kjent med terrenget og andre jegere i ÅJFF. Dato for dugnad vil bli annonsert i Spondgruppen "ÅJFF-introjakt" (les forklaring under).

I år benytter vi mobil-appen Spond for påmelding til de ulike arrangementene i regi av Jaktutvalget.
Den mest vanlige måten å bruke Spond på er via en smarttelefon (Androide eller iPhone), men man kan også benytte en nettleser. Vi har opprettet en egen gruppe "ÅJFF-Introjakt,hjort" for å administrere deltakelse på årets hjortejakt. Når man er lagt til i gruppen, får man en oversikt og kan melde seg på de ulike arrangementene, både dugnad og jakt. Spond gjør at det blir enkelt å holde oversikt over hvem som er påmeldt de ulike jaktdagene, samt å kommunisere med alle i gruppen.

Spond - uten bruk av mobil
For påmelding via nettleser må man sende en e-post til  <a href="mailto: jaktutvalg@asanejff.no"> jaktutvalget </a> med ønske om å bli lagt til i spondgruppen "ÅJFF-Introjakt,hjort". Deretter må man lage en bruker (med samme e-post adresse) på https://www.spond.com. Når man er lagt til i gruppen kan man logge på nettsiden, og få tilgang til de ulike arrangementene i regi av ÅJFF.

Spond - med mobil
For de som ønsker å benytte mobil benyttes følgende <a href="https://spond.com/landing/group/RBEHG">link</a>. Her blir man bedt om å installere app-en "Spond" på mobilen, samt å opprette en brukerkonto. Hvis man allerede har Spond installert, og ønsker å bli medlem av gruppen i regi av ÅJFF (jaktutvalget) går man til fanen "Grupper". Nederst i skjermen får man nå valget "Skriv inn kode". Klikk denne knappen, og skriv inn koden "RBEHG". Deretter må en administrator i Jaktutvalget godkjenne deg før du blir lagt til. Når du er lagt til i gruppen får du en oversikt over arrangementer og kan melde deg på de ulike arrangemente.

I år har vi fjernet kravet om 150 dokumenterte skudd. Men selv om de 30 obligatoriske skuddene er fjernet som betingelse for å få skyte opp til storviltprøven, har jegerutvalget valgt å beholde dette som et mistekrav (i tillegg til godkjent stortviltsprøve) for å være med på introduksjonsjakten.

Kravet for å delta på årets hjortejakt er derfor at man har godkjent årets skyteprøve for storviltjakt OG kan dokumentere minst 30 treningskudd (selv om dette er fjernet fra myndighetens krav til oppskyting). For førstegangsjegere stilles det i tillegg krav om at man deltar på skytedelen som avholdes i etterkant av obligatoriske møte i Jonahola til høsten. Dette blir også en god mulighet for førstegangsjegere til å bli litt kjent med noen av de man skal jakte sammen med til høsten. Vi oppfordrer derfor alle andre jegere som skal delta i introjakten til å bli med på denne skytedelen (etter det obligatoriske møtet) og å trene mye på skytingen. Det ligger mye i ordtaket "øvelse gjør mester". Ta en tur innom skytebanen regelmessig. 

​​​

- Annonse -
Våpen-Søilen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.