Hjortejakten i Raudlio 2018
Publisert 25.01.2019 11:14
Oppdatert 25.01.2019 11:14
Jaktleders oppsummering av hjortejakten 2018 er nå tilgjengelig på nett og kan leses her:
Hjortejakten i Raudlio 2018

Hjortejakten i Raudlio i Os Kommune.

BJF har disponert dette terrenget i flere ti - år. Tidligere gjennom avtale med Statskog, nå gjennom Os Kommune. BJF jegerne har tilegnet seg omfattende kunnskaper om terrenget og hjorten sine trekk ruter. Ikke minst gjennom erfaringsoverføringer fra tidligere generasjoner. Kunnskap om terrenget vårt, har jegerne også oppnådd ved å delta på noen få dugnadsdager om våren, der vi rydder skuddfelt rundt postene, rydder trekkveiene der vi erfaringsmessig vet at hjorten går. Ikke oppnår en bare at jobben som må gjøres blir gjort, men vi oppnår at ferske jegere blir kjent i terrenget, jakten blir mer effektiv, og ikke minst så har det et sikkerhetsperspektiv ved seg ved å være godt kjent i terrenget.

Tildelt kvote for 2018 var 11 dyr, fordelt på 2 bukk 2,5 år+, 4 koller 1,5 år+, 2 spissbukk og 3 kalver. Det ble felt 9 dyr, kun 2 kalver var igjen på kvoten siste jakt dag. Det var mange observasjoner av dyr under jakten, men Raudlio er et krevende terreng der hjorten er på hjemmebane og jegeren på besøk. Så noen ganger blir det å holde skuddet tilbake når situasjonen krever det. Det ble jaktet over hele terrenget, driverne gikk både med og uten hund. Noen i jaktlaget gjør en stor innsats med sine egne hunder, for det meste bandhund, men også en løs. En uke før jakten var over, samlet gjengen seg til kjøttfordeling og gløgg på Skyte anlegget vårt på Kismul. Kombinert med noen gode historier og ønske om en fredfull jul og nyttårs helg så ble det en verdig avslutning på Hjortejakten 2018.

Terskelen for å være med på laget er lav. I tillegg til de lovpålagte kravene som jegerprøve, jegeravgift, oppskyting osv. så betales det inn kr 1500,- (medlemmer i BJF) og kr 3000,- (ikke medlem i BJF), og en pålegges delta på 3 organiserte dugnadsdager i løpet av vinter / vår. Da kan en delta så mye en vil på jaktlaget og tilegne seg sin del av kjøttet ved jaktens slutt, selv om ikke skulle være så heldig å komme i skuddposisjon. BJF driver med opplæringsjakt, og ny-eksaminerte jegere er hjertelig velkommen. De vil bli godt ivaretatt av de erfarne. Jaktlaget spenner over et vidt spekter aldersmessig fra de helt unge «styvingene» til de eldre med «reservedeler i titan». I felleskap utgjør vi en trivelig gjeng som tar godt vare på hverandre, og sikkerheten står i høysetet. Vi krever derfor en viss disiplin under utøvelsen av jakten. Ikke bare for egen del, men også av respekt for viltet. Vi oppfordrer sterkt jentene til å melde seg på. Det hadde vært kjempehyggelig, ikke minst fordi andelen uteksaminerte jenter bare øker. Har du spørsmål, så ta gjerne kontakt på tlf eller mail.

Hovedjaktleder Hjortejakten i Raudlio  

Roar Carlsen   Tlf. 94791628   mail: fiskogjakt@gmail.com 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.