Oppsummering etter skytekurs for riflejegere
Publisert 31.05.2021 15:15
Oppdatert 31.05.2021 15:19
Oppsummering etter skytekurs for riflejegere
Skyting med tofot
Oppsummering etter skytekurs for riflejegere
Bruk av det vi kan finne som anlegg
BJF holdt skytekurs for riflejegere 28-29 mai. 8 jegere deltok.
​BJF avholdt skytekurs for jegere på Kismul fredag 28 og lørdag 29 mai. Kurset var rettet mot jegere med litt erfaring som ønsker å forbedre skyteteknikken sin. Fredag ettermiddag holdt vi oss på kortholdsbanen der vi etter en rask innskyting og kontroll av våpen og siktemidler trente på sittende og stående skyting. Der tror vi instruktørene at de fleste etterhvert fant seg en god sittende skytestilling og at denne kan være svært stødig, noe mange merket når de etter et par runder skjøt full score på ekornfigur på 60m. Stående skyting på tiur og rådyrfigur var også noe deltagerne løste riktig så greit. 


På lørdag bevegde vi oss opp på riflebanen og tok en litt mer nøye innskyting på 100m. Etterpå gikk vi gjennom bruk av skytestokker, kosteskaft og annet løst utstyr på standplass som kan brukes som støtte-element samtidig som vi prata litt om fordeler og ulemper med slikt utstyr. Så skjøt vi noen serier på rådyrfigur på 80m med forskjellig utstyr og fra forskjellige stillinger. Etterpå bevegde vi oss ut på 170m, hvor poenget var å skyte fra mest mulig stabil posisjon og samtidig erfare litt hva som skjer med kulebanen når man passerer 100m. De fleste seriene her ble skutt med tofot og bakstøtte men det ble også satt fem treff fra viperflex skytestokk på villsvin på 170m. 

Lørdagens økt ble avslutta med en duell på simlefiguren hvor 4 skudd (ligg-stå-ligg-stå) skulle avfyres på 50sekund. Den overlegne vinneren her med 4 treff og poengsum 6,4 av 7,6 stakk av med den gjeve sjokoladebananposen som hadde ligget på kjøling hele dagen. Imponerende god skyting!

Instruktørene, Tore, Jørn og Henrik vil takke deltagerne for to knakende kjekke dager på skytebanen. Dere var en god og trivelig gjeng! Det var kjekt å se fremganger på de ulike øvelsene som vi håper vi hadde en liten del i.

Det vil mest sannsynlig bli ett slikt kurs til i august, de som er interessert må følge med på nettsidene til klubben - eller de kan sende meg en mail. Adressen finnes under banneret 'skyting' på klubbens nettside. 

For instruktørene
Jørn Gjerde 


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel blå
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.